ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică seara, solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a fost acompaniat de Marius Bațu (Poesis, Pasărea Colibri) și a cântat în fața unei asistențe limitate, așa cum impun măsurile oficiale, relatează Botoșăneanul, preluat de EvZ.

Pentru a respecta regulile actuale, la mesele din sala Eminescu de la Rapsodia City Center au putut lua loc doar 180 de persoane, care au fost avertizate de prezentatoare încă din start: ”Ridicarea de la masă se face purtând mască, nu aveți voie să dansați și… distracție plăcută”. Dacă nu știați, pandemia a interzis și dansul!

Chiar și în  condițiile în care a fost nevoit să cânte de pe un scaun așezat pe scenă, fără să se plimbe printre spectatori, celebrul artist a înflăcărat asistența.

Chiar în mijlocul spectacolului 4 polițiști au intrat în sală pentru a verifica dacă evenimentul se derulează cu respectarea normelor. Cunoscut pentru luările sale de poziție dure față de unele măsuri adoptate în ultimul an, solistul nu a ezitat să ironizeze restricțiile. ”Am auzit că au venit organele să ne controleze. Foarte bine, stăm jos, nu dansează nimeni. E regulamentar”, a spus Dan Bittman.

La o altă pauză între piese, Dan Bittman a ținut să salute și românii care au protestat în fața Parlamentului împotriva restricțiilor abuzive și a vaccinării obligatorii.

”Deja la București lumea iese în stradă. Cred că e timpul după un an de zile să se mai termine cu restricțiile astea. Cântecul următor se numește «Vreau o minune». Deci vreau o minune, ca după un an de zile să se termine cu prostia asta”, a spus Dan Bittman, în asentimentul și aplauzele publicului.

Pentru doritori concertul poate fi vizionat mai jos: