ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numele Dan Bittman și cariera lui muzicală ne scutesc de orice efort suplimentar de prezentare. Trecut pe la formațiile Blitz, Domino, Incognito sau Iris, Dan Bittman este, din 1985 încoace, solistul trupei Holograf. Mai este și compozitor, actor sau om de televiziune, dar e, mai presus de priceperile și pozițiile lui publice, un om care a trăit o viață irepetabilă. 


Am vorbit cu Dan Bittman despre începuturile lui în muzică, despre vremurile în care a ținut, împreună cu colegii de la Holograf, și câte 500 de concerte pe an, despre cheia succesului uneia dintre cele mai îndrăgite formații din România, despre educația de ieri și educația de azi, despre muzica de ieri și muzica de azi, despre arta improvizației, privită mai nou cu critică, sau despre Cenaclul Flacăra, așa cum l-a văzut el din interior.

L-am întrebat pe Dan și cum se uită azi la perioada anilor 2020-2022, sau ce anume l-a făcut să vorbească cu verticalitate și mult curaj despre abuzurile din perioada covid.

De asemenea, ne-am uitat și spre Eurovision, ca studiu de caz al programelor artistice deformate de ideologiile la modă, iar în finalul dialogului nostru am concluzionat că Inteligența Artificială nu schimbă doar modul în care se face muzica, dar sărăcește chiar dezvoltarea umană a celor care ajung să asculte această muzică.