ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sociologul și comentatorul TV Dan Dungaciu, preluat frenetic de vreo 3 site-uri reciclabile media, a intrat în Clubul de la Roma, filiala de la București, condusă de Mugur Isărescu și, în trecut, de etern priministriabilul AUR Călin Georgescu. Evenimentul s-a petrecut pe 15 decembrie 2022, conform unui comunicat publicat de Asociația Română pentru Clubul de la Roma (ARCOR) pe site-ul propriu, la data de 17 ianuarie 2023, dar fără a-l nominaliza pe directorul ISPRI, un institut aflat sub cupola Academiei Române dotat cu un Laborator de dezinformare (LARICS). De abia pe 1 februarie, ARCOR postează și pe pagina sa de Facebook informația, urmată în aceeași zi de recunoașterea „cooptării” și pe site-ul ISPRI.

Asociația în cauză îi are ca membri de onoare pe Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Sergiu Celac (foto cu Dan Dungaciu mai sus - despre care puteți afla mai multe într-un articol din Național, în care acesta din urmă este considerat „prezidențiabil AUR” și mai mult decât atât). Sergiu Celac, fost traducător personal al lui Nicolae Ceaușescu, a fost prima opțiune de ministru de Externe al Frontului Salvării Naționale condus de Iliescu, în decembrie 1989. În prezent acesta mai poate fi găsit împreună cu Dungaciu în Fundația Universitară a Mării Negre sau la conducerea Institutului European din România, editorul unei lucrări recente în care jumătate dintre liderii de opinie din România sunt considerați anti-vacciniști și filo-ruși. Sergiu Celac și sora sa, răposata incinerată Mariana Celac, membră fondatoare a GDS, recrutată de Securitate la data de 01.11.1984 „pentru completarea rețelei informative pe linia Serviciului F”, sunt descendenții lui Nicolae Cealîk, de origine găgauză, primul prefect bolșevic instalat de Armata Roșie în România, la Craiova, Dolj. Fostul ministru de Externe al României, Ștefan Andrei, afirma despre el că a fost agent KGB.

O listă mai veche a membrilor Asociației de la București a Clubului de la Roma îi cuprindea, între alții, pe Ecaterina Andronescu, Daniel Barbu, Sergiu Celac, Traian Chebeleu, Cornel Codiță, Florian Colceag, Emil Constantinescu, Mircea Coșea, Daniel Dăianu, Eugen Dijmărescu, Alexandru Grumaz, Ionel Haiduc, Emil Hurezeanu, Ion Iliescu, Mugur Isărescu, Valentin Lazea, Mircea Malița și Solomon Marcus (decedați), Andrei Marga, Teodor Meleșcanu, Alexandru Mironov, Mișu Negrițoiu, Varujan Pambuccian, Ioan Mircea Pascu, Remus Pricopie, Petre Roman, Ioan Rus, Marius Sala, Vasile Secăreș, Ion Țiriac, Adrian Vasilescu și, cu voia Dvs, ultimul pe listă, Dan Voiculescu. Detalii oficiale despre Clubul de la Roma și filialele sale, pe site-ul ARCOR.

După toate aparențele, ședința în care Dan Dungaciu a fost băgat în Clubul de la Roma s-a desfășurat la Banca Națională Română (BNR). Iată Comunicatul Clubului de la Roma, filiala București:

În data de 15 decembrie 2022 a avut loc Adunarea Generală anuală a Asociației Române pentru Clubul de la Roma. Invitatul special la aceasta reuniune a fost dl. László Borbely, consilier de stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă  din cadrul Guvernului României.

În prezentarea cu tema Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, dl. Borbely a expus principalele obiective de dezvoltare durabilă (ODD/SDG), definitorii pentru tranziția către o economie sustenabilă. Planul de acțiune aprobat în iunie 2022 stabilește cele 4 direcții prioritare și cele 12 obiective specifice, fiind adresat decidenților implicați în elaborarea politicilor publice pentru implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare durabilă.

Dl. consilier de stat a prezentat progresele realizate în ceea ce privește construcția cadrului instituțional și instrumentele pentru implementarea Strategiei. În cadrul acestora este de remarcat faptul că în Clasificarea ocupațiilor din România a fost introdusă profesia de Expert în dezvoltare durabilă, profesie unicat în Uniunea Europeană. Până în prezent au fost certificate în această ocupație 160 de persoane, iar numărul acestora va ajunge, în 2026, la circa 2000, marea majoritate la nivel local. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi înființate centre de excelență în fiecare regiune, care împreună cu o platformă de tip one-stop-shop vor sprijini implementarea dezvoltării durabile la nivelul administrației publice locale.

În cadrul întâlnirii a fost adus un omagiu primului român membru al Clubului de la Roma, academicianul Mircea Malița. La fel ca și Limitele creșterii” (The Limits to Growth), raportul scris de Mircea Malița intitulat „Învățarea nu are limite” (No limits to learning) se dovedește a fi și astăzi  la fel de actual ca atunci când a fost scris, în anul 1979. Dl. Dan Dungaciu, director al Institutului de științe politice și relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române, a prezentat  volumul "Între război și pace”, publicat recent, primul din seria de reeditări a operelor diplomatice și de relații internaționale ale lui Mircea Malița, serie care reprezintă un omagiu adus marelui academician, diplomat și profesor.

În cadrul reuniunii a fost prezentat și un album aniversar dedicat Adunării Generale a Clubului de la Roma și Conferinței internaționale cu titlul "Puterea minții”, desfășurate la București în anul 2012, cu ocazia aniversării a 40 de ani de la lansarea primului raport al Clubului de la Roma, The Limits to Growth. Evenimentul a reunit peste 150 de participanți din mai mult de 30 de țări: oameni de știință, economiști, oameni de afaceri, foști șefi de stat, funcționari publici. Printre aceștia au participat și doi dintre autorii inițiali ai raportului: Dennis Meadows și Jorgen Randers. În semn de recunoaștere a importanței evenimentului, a calității participării și a dezbaterilor, ARCoR a realizat  un album care surprinde atât prin fotografii, cât și prin mesaje și declarații, cele mai importante momente ale reuniunii  de la București a Clubului.

Adunarea Generală a hotărât încredințarea unui nou mandat de 4 ani actualului Consiliul Director al ARCoR, care are următoarea componență:

Președinte – Mugur Isărescu

Vicepreședinte – Ionel Haiduc

Vicepreședinte – Florin Pogonaru

Vicepreședinte – Remus Aurel Bența

Vicepreședinte – vacant (loc deținut de Sergiu Celac, lăsat liber pentru altcineva...)

Secretar General – Liviu Tudor

Director Executiv – Mugur Tolici

Adunarea Generală a mai hotărât primirea unor noi membri în Asociație și a aprobat proiectele pentru anul 2023.”

Adenda: Intrând pe site-ul ISPRI pentru a căuta știrea epocală am descoperit că laboranții care luptă cu „fake-news”-ul mondial, din dorința de epatare, se laudă macabru cu faptul că „ultima apariție a lui Răzvan Theodorescu a fost alături de ISPRI”, pe 14 decembrie 2022, cu o zi înainte ca Dan Dungaciu să fie băgat în Clubul de la Roma. Subalternii din „poporul moldovean” sau poate chiar „națiunea transnistreană” din ograda LARICS, de care n-am avut timp să ne ocupăm până acum, comit, ca de obicei, un FALS. Ultima prezență publică a academicianului Răzvan Theodorescu a fost pe 17 ianuarie 2023, la Expoziția Dimitrie Cantemir - 350 de ani de la naștere, de la Biblioteca Academiei Române unde redactorii ActiveNews s-au întreținut cordial cu el și de la care au aflat că este bolnav de cancer. FOTO: