ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laborantul Dan Dungaciu pierde, după 12 ani, conducerea Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu" (ISPRI) din cadrul Academiei Române, unde fondase laboratorul de clonat securiști în eprubete LARICS. Funcția de director va fi preluată de către Cătălin Avramescu, potrivit informațiilor site-ului soroșist PressHub.

Dan Dungaciu a condus ISPRI din 2011, timp de trei mandate. Al doilea și al treilea mandat le-a obținut după ce a participat singur la concursul pentru postul de director, conform sursei citate

De data aceasta, la concurs s-a mai înscris un candidat, în persoana lui Cătălin Avramescu, în prezent profesor universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității București, autorul unei „Istorii a Canibalismului”, care a reușit să obțină un punctaj mai mare decât Dan Dungaciu, potrivit anunțului postat la afișierul intern al Academiei Române.

Avramescu a câștigat cu media 9,60, în timp ce directorul de trei mandate al institutului a adunat doar 8,62. Dan Dungaciu a obținut notă mai mică atât la prezentarea proiectului managerial, cât și la interviu, afirmă sursa citată.

Academia Română nu a făcut încă publică schimbarea, deși mandatul lui Cătălin Avramescu a fost validat oficial, iar acesta va prelua noul post călduț de luni, 9 octombrie.

Dan Dungaciu și șefii lui au înființat sub egida ISPRI mizeria securistică de așa-zis Laborator de analiză a războiului informațional și comunicare strategică (LARICS), care chipurile lupta cu „războiului informațional” răspândind verdicte false și stigmatizări specifice metodologiei NKVD și succesoarele.

În ciuda aparențelor, fostul scrib de la Mișcarea Pentru România, căsătorit cu o cetățeancă a Republicii Modlova, s-a remarcat în mandatul său ca un susținător al „limbii moldovenești” și „poporului transnistrean” printr-un așa-zis „studiu” realizat împreună cu Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) care a ridicat imediat după apariția lui problema „cine și pentru cât l-a comandat”.

La fel ca Lucian Mândruță cu Silviu Brucan, Dan Dungaciu rămâne în istorie drept purtătorul de servietă al unui vechi fiu de agent bolșevic, „el însuși un revoluționar”, Sergiu Celac (Cealîk), fost traducător al lui Nicolae Ceaușescu.

Cu câteva zile înainte de izbucnirea conflictului din Ucraina afirma categoric: „Nu va fi război. Sunt doar jocuri geostrategice”. Toți cei care i se uită în gură și-l reproduc prostește sunt demni de sintagma „idioți utili”.

Pertinentă, observația fostului ambasador al R. Moldova la București, Excelența Sa Mihai Gribincea:

„Cineva spunea că prostia nu are margini. Când îi văd pe unii analiști politici care până mai ieri ne convingeau pe la televiziuni că Putin nu va ataca Ucraina, iar acum la aceleași televiziuni sunt deja mari experți militari, zic că nu doar prostia ci și penibilitatea este nemărginită.

Conflictul din Ucraina a scos la iveală adevărata valoare și profesionalism al multor analiști politici de la Chișinău și București considerați drept experți pe spațiul ex-URSS. Probabil că acesta va fi unicul aspect pozitiv al invaziei lui Putin în Ucraina. Nu aș fi punctat aceasta, dar aceiași analiști sunt considerați mari ”experți” și pe problemele Republicii Moldova”.

Tot istoricul și diplomatul Mihai Gribincea consemna cu privire la „studiul” despre „limba moldovenească” și „poporul transnistrean”: „FUMN a fost în postura de «idiot util» a imperialismului rusesc”, promovând „teoria rusească despre «poporul transnistrean» la București”, precum, „în anii 60-70 ai secolului trecut, unele ONG-uri promovau teoria „omului sovietic” prin capitalele occidentale”.

În februarie anul acesta Dungaciu a intrat în Clubul de la Roma filiala de la București iar în iunie a fost propus la Premiile Masoneriei și a primit un premiu din partea Marii Loje de 10.000 de euro. Rămâne ca ilustrarea perfectă a vorbei lui Mihai Ursachi: Un om din Tecuci avea un motor...