ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul hotărârii de azi a Consiliului JAI, prin care România nu va fi acceptată în Schengen, Dan Negru a oferit într-o postare de pe facebook o perspectivă diferită de cea vehiculată în presă de-a lungul zilei. Și anume că „politicienii lipsiți de educație școlară în diplomație” reprezintă unul dintre motivele eșecului nostru. 

„Acolo unde fiecare dă vina pe celălalt, toată lumea e de vină. Așa e cu Schengen-ul! Oricine face politică in România. Până și mie, un nepriceput, mi s-a propus sa candidez. Chiar zilele trecute m-a sunat domnul Dan Voiculescu să-mi propună o candidatură politică. În România, politica e o meserie pentru care n-ai nevoie de nicio pregătire.

Am primit multe oferte politice, de la multe partide, dar nimeni nu m-a întrebat vreodată dacă mă pricep, dacă am vreo calitate pentru meseria asta, dacă am vreun master in științe politice.
 
N-am, sunt praf! V-ați lăsa pe mâna unui doctor care n-a terminat medicina, ați accepta să vă opereze? Eșecul Schengen e și din cauza alor noștri, n-o spune nimeni, politicieni lipsiți de educație școlară în diplomație, în politică. Scopul educației e să înlocuiască o minte goală cu una plină. Atâta vreme cât Negru, Simona Halep sau Tzancă Uraganul vor primi oferte să candideze, politica românească va fi ieftină și va sta la mâna altora.

E nevoie de profesioniști și in meseria asta. Nu austriecii sunt vinovați. Nici olandezii. A fost și eșecul unor diplomați, politicieni slab pregătiți, fără studii pentru meseria asta.

Doar că P.P. Carp avea dreptate: ‘România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni’"