ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul TV Dan Negru a vorbit despre pericolul la care se expune România în cazul tânărului drogat care a ucis două persoane sau a fetei care a murit după o noapte de spitalizare, în care nu a venit nimeni la ea să o consulte, relatează Știripesurse.

„N-am văzut pic de empatie, de afecțiune din partea șefilor din poliție sau a ălora din sistemul sanitar după tragediile din 2 Mai și Botoșani.

Empatia însemnă să vezi cu ochii altuia, să asculți cu urechea altuia sau să simți cu inima altuia.

Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează.

Când o tânăra e lăsată să moară intr-un spital și sute de oameni ies in stradă cerând drepate, statul eșuează.

Și nu sunt puține țările in care atunci când statul a eșuat, populația a început să-și facă dreptate singură. Asta e pericolul spre care ne îndreptăm !

Cazul lui Drasius Kedys e faimos in toată lumea! Drasius a fost un lituanian a carei fetiță a fost distrusă de un "barosan" intr-o țară coruptă. Tatăl și-a căutat dreptatea in tribunale, a trimis petiții in parlament dar nimeni nu l-a luat in seamă. Drasius, fost luptător in armata lituaniană, și-a făcut singur dreptate si i-a executat pe toți cei implicați in drama fetei lui. "There is a Drassius in each daddy" ( "Există un Drassius in fiecare tată") a fost sloganul pe care l-a făcut cunoscut”, a spus Dan Negru, pe Instagram.

Prezentatorul TV a adus în discuție și o poezie mai veche, scrisă de G. Coșbuc.

„Am trecut zilele astea prin Bistrița Năsăud, acolo unde s-a născut Coșbuc. A scris versurile astea acum 129 de ani:

"Înjuri ce-avem noi drag și sfânt:

Nici milă n-ai, nici crezământ

Flămânzi copiii-n drum ne mor

Și ne sfârșim de mila lor...

N-avem nici vreme de-nchinat.

Căci vremea ni-e în mâni la voi

Avem un suflet încă-n noi

Și parcă l-ați uitat!

Când nu vom mai putea răbda,

Când foamea ne va răscula

Hristoși să fiți, nu veți scăpa

Nici în mormânt!"”, a concluzionat Dan Negru.

La cimitirul în care Alexandra, tânăra mamă din Botoșani care și-a pierdut viața, a fost înmormântată, s-a pornit un protest spontan. Zeci de persoane și-au oprit mașinile, în semn de protest față de tragedia de la Maternitatea Botoșani. Coloana de mașini s-a oprit pentru câteva minute, după care s-a pus din nou în mișcare, transmite RomâniaTV.

Poliția a restricționat circulația pentru ca mașinile participante la protest să poată circula pe ambele benzi de mers. Protestatarii au fluturat steagul României. Mulți dintre aceștia sunt tineri revoltați de ceea ce s-a întâmplat. S-au urcat pe geamurile mașinilor pentru a filma ceea ce se întâmplă.

Coloana de mașini a pornit apoi spre Maternitatea Botoșani, unde a avut loc un protest pietonal, potrivit botosaneanul.ro.

VIDEO: