ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul de televiziune Dan Negru a atras atenția că datele personale (nume, număr de telefon) cerute de personalul restaurantelor în vederea unei posibile anchete epidemiologice nu sunt stocate în condiții de confidențialitate. El a povestit marți pe Facebook că a fost sunat pe telefonul personal de tot felul de „copii” care îi aflaseră numărul de la un ospătar. Acest lucru constituie o încălcare a legii protecției persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR).

„Zilele trecute mi-am lăsat numele și numărul de telefon la intrarea intr-un restaurant.
Mi-au spus că ăsta e regulamentul pentru o eventuală anchetă epidemiologică.
Apoi, vreo câteva zile m-au sunat tot felul de numere, copii care voiau să vorbească cu Negru de la televizor.
Pe unul l-am întrebat de unde are numărul meu: "Tatăl unui coleg e ospătar la un restaurant la care ați fost" mi-a răspuns.

In seara asta am nimerit la o terasă unde mi-au cerut din nou datele personale tot pentru o eventuală ancheta epidemiologică.
De data asta, pățit, le-am lăsat datele mele :
Nume: Horia Brenciu
Telefon: 072 000 000
#băgațivăînfundGDPR”, a exclamat Dan Negru pe pagina lui de socializare.

Spre deosebire de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care se plângea vineri că e victima unui val de telefoane de intimidare, Dan Negru nu avea numărul personal listat în descrierea paginii sale de Facebook.