ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul de televiziune Dan Negru a atras atenția că datele personale (nume, număr de telefon) cerute de personalul restaurantelor în vederea unei posibile anchete epidemiologice nu sunt stocate în condiții de confidențialitate. El a povestit marți pe Facebook că a fost sunat pe telefonul personal de tot felul de „copii” care îi aflaseră numărul de la un ospătar. Acest lucru constituie o încălcare a legii protecției persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR).

„Zilele trecute mi-am lăsat numele și numărul de telefon la intrarea intr-un restaurant.
Mi-au spus că ăsta e regulamentul pentru o eventuală anchetă epidemiologică.
Apoi, vreo câteva zile m-au sunat tot felul de numere, copii care voiau să vorbească cu Negru de la televizor.
Pe unul l-am întrebat de unde are numărul meu: "Tatăl unui coleg e ospătar la un restaurant la care ați fost" mi-a răspuns.

In seara asta am nimerit la o terasă unde mi-au cerut din nou datele personale tot pentru o eventuală ancheta epidemiologică.
De data asta, pățit, le-am lăsat datele mele :
Nume: Horia Brenciu
Telefon: 072 000 000
#băgațivăînfundGDPR”, a exclamat Dan Negru pe pagina lui de socializare.

Spre deosebire de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care se plângea vineri că e victima unui val de telefoane de intimidare, Dan Negru nu avea numărul personal listat în descrierea paginii sale de Facebook.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews