ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul și regizorul Dan Puric a subliniat miercuri, 22 aprilie, că perioada stării de urgență generate de coronavirus a avut ca efect răspândirea fricii, enervării și confuziei printre români. Însă incertitudinea care planează la nivelul sănătății biologice are ca resorturi mai adânci concesiile spirituale pe care românii le-au făcut în ultimele decenii, când au permis să fie atacate credința și spiritul național, a explicat Dan Puric la Mondo TV în prima zi după Paști. 

„Sunt bine remarcate cele două etape. E bine că am ieșit din frică, totuși. S-a creat starea asta de enervare. Oricum, trebuie văzut că ceea ce trebuia însămânțat, dincolo de spaima cu virusul, e neîncrederea: în clipa în care omul nu mai are încredere, atunci nu mai poate să existe iubire. Neîncredere! Și această neîncredere în instituțiile statului, între oameni... Numai termenul de „distanță socială” este o pornografie! Distanța este fizică. În clipa în care zici „distanță socială” e același lucru ca și cum ai zice „a socializa” în loc de „a te împrieteni”. Creștinul nu socializează. Distanța nu trebuie să fie socială, distanța trebuie să fie fizică. Omul este și o ființă socială, și o ființă religioasă”, a subliniat Dan Puric.

Întrebat ce părere are despre perioada de 30-40 de zile în care românii au fost sfătuiți să stea acasă și să se spele pe mâini, fără să li se ofere alte explicații care să îi facă să înțeleagă mai bine situația, Dan Puric a răspuns că starea de confuzie e întreținută de clasa politică ce urmărește inclusiv ținerea sub control a sufletului românesc, a modului românesc de a fi.

„Sunt două dimensiuni care trebuie văzute, amândouă neclare. Ce face bietul român dacă i se spune să se spele pe mâini cu spirt? Reprezentantul OMS în România a zis că e bun spirtul, iar un virusolog că nu-i bun spirtul. Deci ne aflăm într-o situație epidemiologică unde este o confuzie la nivel de specialiști și bietul român n-are de unde să știe că această confuzie este plătită. Până în 1980, deviațiile sexuale, perversitățile, erau considerate patologii. Din 1980, în America au fost plătiți doctori, somități ale științei care să spună că este o altă orientare sexuală. Ce să facă bietul român, care nu s-a născut virusolog și epidemiolog? Trebuie plecat de aici, de la această incertitudine practicată, dusă la nivelul acesta al sănătății biologice. Ce să facem cu partea noastră politică? Am înțeles acuma că d-l președinte a spus că, încet-încet, trebuie să ne relaxăm. D-l Streinu-Cercel a zis că, încet-încet, trebuie să ne constipăm. Să vedem unde o ia românul! Acuma unul vorbește de izolare, altul vorbește de dez-izolare. Este tipic pentru guvernele bolșevice, este tipic pentru ceea ce se dorește în lume. Iar românul astăzi are nevoie de certitudini. Deplasând discuția din spațiul politic și social în cel creștin, te întrebi: de ce a dat Dumnezeu așa ceva? Cu ce suntem noi vinovați? Din punctul meu de vedere, eu consider că suntem foarte vinovați față de Dumnezeu pentru concesiile pe care le-am făcut până acum ca popor român. Suntem foarte vinovați! Am lăsat să intre în sufletele noastre... De fapt, ce se vrea cu această mascaradă, cacealma de cea mai joasă speță? Ținerea sub control a sufletului românesc. De 30 de ani de zile se lucrează la distrugerea acestei entități sufletești care este matca spirituală a sufletului nostru. Și s-au făcut concesii: să fie lovită Biserica, să fie lovită credința, să fie lovit felul de a fi al românului. Plătim!”, a atras atenția actorul și regizorul Dan Puric într-o intervenție la o televiziune locală din Valea Jiului.