ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Eu nu recunosc instituția prezidențială. Din România recunosc pe bunul Dumnezeu și pe Majestatea Sa, Regele Mihai”. Astfel își mărturisea credința față de monarhie și de o Românie „voievodală” actorul și regizorul Dan Puric într-un interviu acordat în 2013 ziaristului Mihai Firică, vorbind despre regăsirea valorilor autentice prin monarhie și prin biserică.

Maestrul Dan Puric a vorbit despre importanța monarhiei și a Reglui, despre rolul său în păstrarea identității și dimensiunii spirituale a unui popor. 
 
Redăm mai jos transcrierea unor fragmente din acest interviu.

„Observăm că în Noua Ordine Mondială e o nouă Schizofrenie Mondială. Vin ăștia cu „corectitudinea politică” care este o impostură, o ordinărie care schimbă reflexul valoric. Mi-am dat seama că cinismul occidental ne trădează din nou din clipa în care am văzut o echipă a BBC luând interviu, într-un sat țigănesc, cunoscut prin rapturile pe care le făceau, pentru a-i întreba pe țigani cum au fost ei călcați în picioare de comunism. N-am văzut BBC-ul la Petre Țuțea,  n-am văzut BBC-ul la foștii deținuți politici sau să-i facă un „medalion” lui Corneliu Coposu. Nu am văzut BBC-ul sau CNN-ul să facă un interviu cu Majestatea Sa, Regele Mihai al României, care a trăit un destin shakespearian a la Lear, în exil.(...) Jurnalismul în România, ca și actoria, e în plin proces de reeducare. Haideți să facem un film că Majestatea Sa, Regele Mihai, nu a plecat cu vagoane de aur, așa cum a spus și spune în continuare Securitatea de tip dejist care a mai rămas. Haideți să spunem: ați pătat o icoană a neamului!”


„Eu nu recunosc instituția prezidențială. Mă supun unui ghetou de muncă forțată. Din România eu recunosc pe bunul Dumnezeu și pe Majestatea Sa, Regele. Toată arta mea, tot ce fac, este în treaba asta. Eu ce să fac? Să-i recunosc pe ăștia care au vândut țara sistematic? Non-valoarea pe care ei o cultivă? Monarhia, repet, înseamnă CALITATE.”

 Zvonul este o armă politică

„Cu impostura asta de republică noi nu putem merge mai departe. Uitați unde am ajuns! Această clasă politică ne-a dat pe tavă!

În 1936, tovarășul Beria vorbea de psihopolitică, la o universitate din America. Și le spunea cu ce se ocupă psihopolitica: în primul rând cu compromiterea liderilor. Uitați-vă la compromiterea Casei Regale prin zvonuri. Zvonul este o armă politică. Zvonul repetat are statut de adevăr. Acum toată lumea știe acum că Regele Mihai a fugit cu averea.

Nu-și cere nimeni scuze că ne-a băgat în a doua conflagrație mondială, că ne-au împărțit țara. Aia de la Bruxelles trebuie să aibă steagul României în bernă, să știe să se încline. Au făcut cu noi experimentul comunist, pentru ei Winston Churchill este mare erou, pentru mine este criminal de război. Pe mine m-a dat pe un șervețel. Cine putea să facă altceva decât a făcut mareșalul Antonescu în situația aia? Și 23 august a fost o tragedie îngrozitoare!
 
Cine poate să-l judece pe Majestatea Sa decât istoria? Pot eu, Dan Puric? Poate ăsta de la „Ștefan Gheorghiu”? Cine poate să-l judece pe mareșalul Antonescu?„