ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitat miercuri seara la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, actorul Dan Puric a vorbit despre pervertirea istoriei, jertfa poporului român, prin care s-a făcut Marea Unire, dar pe care „gușterii" o calcă în picioare în diverse publicații, dar și despre acea „Românie paralelă”, pe care o întâlnește în drumurile sale și la conferințele pe care le susține.
 
O Românie care, prin martirii săi, prin oamenii care și-au păstrat credința, prin copii precum elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai, are puterea de a se regenera. 

Iată câteva din declarațilie lui Dan Puric:

„Ați  auzit de teoria catastrofică - au fost marile glaciațiuni și au dispărut speciile mari. S-a încălzit din nou pământul și a apărut un gușter mic. Eu am văzut un articol, într-o revistă de cultură scris de un „gușter istoric” despre Marea Unire. „Gușterul” ăsta scria - el ce să mai vorbească despre dinozauri dacă nu mai are dimensiune - nu că Ardealul e făcut din suferință, din sfinții de suferință, ci că noi am românizat în mod forțat Ardealul. Tot „gușterul” spunea că o gogomănie chestia cu conștiința națională. E o chestie de ultimă oră, în rest a fost o șleahtă. Copiilor li se predă acum istoria scrisă de gușteri. Astfel, noi sărbătorim România Mare cu români mici. 

„Am văzut cum se recrie istoria, cum se relativizează. Nu vedeți că se refac imperiile? Le-au dat ordin, probabil ăia de la Bruxelles, așa, în surdină, că acum nu mai e conceptul de națiune, de neam. Acum ne regionalizăm. O să fie regiunea România, o colonie frumoasă”. 

„Poporul care este crescut în minciună, în lipsa demnității și fără fața către Dumnezeu și este crescut numai în angoasa fricii de zi cu zi, este pedepsit fatalmente să nu mai recunoască și să trăiască momentele mari. Luați un puști de 14 sau de 18 ani și veți vedea că din istoria în care a fost reeeducat, el nu mai are sentimentul, a fost carotat de la sentimente”.

„Dar, pe dedesubt, există o Românie paralelă care crede, care va cinsti și care poate să regenereze”.

„Ce a fost Unirea? O întoarcere la matcă”

„Am mai observat ceva: apar istorii paralele, adică se omologhează istoria. „Iisus este cruficficat. Da! Dar nu mă interesează atât de mult, eu vreau să-l legitimez pe Caiafa sau pe Iuda”. Deci, când pui adevărul pe o poziție cu celălalt, îl spulberi, îl fărâmițezi.

”Românul nu se dă pe mâna istoriei. În România paralelă, remarca lui Mircea Vulcănescu e fantastică: între lumea de aici și lumea de dincolo nu e niciun aviz, e doar o vamă. 

„Acum suntem într-un război civil. Situația se prezintă cam așa: Când am fost în China mi-a spus ghidul că atunci când au venit comuniștii la putere, toate familiile care aveau vase imperiale făcute din jad erau obligate să le scoată în fața casei și să le spargă. Le-au spart, iar din cioburi au făcut cele mai frumoase bijuterii. Din această Românie spartă și căsăpită, făcută cioburi, trebuie să facem și noi bijuterii sufletești.” 

„La noi, fiind mici, meschini și mediocri, ne umilim martirii și eroii.
Nichifor Crainic spune că Eroul este cel care își dă viața pentru patrie, pentru pământ. Martirul, pentru Dumnezeu. Dar la noi pământul era încreștinat. La noi sunt EROI MARTIRI. Citești istoria acestui popor și îți dai seama că e un neam martiric”

 ”Ființa națională este creată tacit. Trebuie să avem grijă de ea. Ce se întâmplă azi este un atac direct. Pericolul este mai mare ca în Al Doilea Război Mondial. Acum ni se iau sufletele.”

”Ce ne facem? Am văzut un puști cu un ghiozdan care a îngenuncheat în fața catafalcului Majestății Sale. Copilașul reprezintă calitatea de a fi român. Este reprezentantul poporului. Zilele trecute am citit o carte despre un mare gânditor din exil, Octavian Vuia. A fost martorul unei întâlniri dintre Cioran și Enescu. Enescu îl întreabă „de ce lucrați la acest Tratat de descompunere?” „Pentru că România se descompune”-  a spus Cioran. Răspunsul lui Enescu: „Da! Dar se și recompune!”. În situația asta de mijloc ne aflăm. Erau două genii, Enescu face parte din geniile fantastice care au adunat esența românească”


„Eram în Germania, când PS Sofian, Episcopul Germaniei, mi-a zis o poveste admirabilă, al cărei mecanism este fundamental pentru noi. Nimeni nu poate să Îi ia locul lui Dumnezeu. Noi nu facem paradă de credință, e în genomul acestui neam.
 
Zice că Dumnezeu cu Sfântul Petru mergeau așa, deghizați în țărani creștini, pe un drum, un soi de DNA, dar de calitate, unul adevărat, nu impostura pe care o avem noi.  A intrat cel necurat în Sfântul Petru. Și zice: „Doamne știi că eu pot să fac ce faci Tu?„ Dumnezeu s-a întristat pentru o clipă, a privit în depărtare, și a spus: „Bine, de mâine să faci ce fac Eu!” În noaptea aia, Sfântul Petru nu a mai putut să doarmă de fericire. Cum sunt ăștia acum care cred că Îi iau locul lui Dumnezeu, că sunt pe la Bruxelles sau Washington, și rezolvă tot.

Dimineața, Dumnezeu plecase. S-a uitat pe Pământ Sfântul Petru și a văzut o băbuță, cu o capră legată cu sfoară și i-a dat drumul spunând: „Dumnezeu să te aibă în pază”. Și el, în calitate de Dumnezeu, a început să fugă după capră. Capra a fugit până a căzut într-o prăpastie și s-a ales praful și pulberea. Sfântul Petru era înnebunit că nu știa ce să facă. A avut tot o noapte de nesomn, dar din altă cauză: văzuse cât de greu e să fii Dumnezeu.  A doua zi, în zori, L-a văzut pe Dumnezeu, care i-a zis: „Cum e să fii  în locul meu?” „Păi, uite, a fost cam greu, că a trebuit să urmăresc tot timpul o capră. Și uite ce s-a întâmplat cu capra! „Vezi Sfinte Petre, că între timp ți-a alunecat lumea printre degete”, i-a spus Dumnezeu.  De atunci a înțeles Sfântul Apostol Petru unde îi este locul. Românul știe unde îi este locul în istorie. Istoria nu știe unde este locul ei”


”Să vă spun cum am renunțat eu la Facebook. Eu sunt atehnic. Mi-a făcut o fată din companie, să aveți cont Facebook. Și mi-a zis că am făcut rost de 90 de mii de like-uri, m-am uitat în oglindă și m-am simțit bine. Și într-o zi am aflat că a ars cantina copiilor de la părintele Tănase. Și au rămas sărăcuții fără. Și eu zic, dă la alea 90.000 să dea câte un euro. Și au venit trei (...) Facebook nu este o taină, este aparatură”