ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Puric a fost primul invitat din 2024 al emisiunii „Prietenii lui Ovidiu. Actorul și regizorul a vorbit la superlativ despre Gigi Becali, cel care l-a ajutat cu diferite sume de bani în ultimii ani. Și a dezvăluit fragmente din discuțiile pe care le-a avut cu patronul celor de la FCSB, scrie GSP.

„Gigi are o inimă de aur, așa cum este el, cu reacții de copil, de o sinceritate sufletească și chiar de o contradicție, o încăpățânare. Face parte din natura lui”, spune Puric.

Care dezvăluie că „de două ori m-am dus să-i cer bani”. Prima dată pentru „o fată cu o scleroză retiniană, nu mai vedea de la 15 ani, dar acum avea 35 de ani. Am făcut o conferință la Reșița și-am strâns 6.000 de euro, restul de 11.000 de euro mi i-a dat Gigi”.

A doua oară pentru a scoate pe piață o carte. „M-am dus să cer pentru profesorul universitar Radu Iftimovici, un geniu în istoria medicinii. Mi-a dat 3.000 de euro și-am făcut cartea”, a spus Puric.

Care a dezvăluit un episod de culise cu Gigi Becali în prim-plan.

„«Dănuț, vreau să-ți cumpăr zece mii de cărți», «Gigi, mă ajuți dacă citești una!». Mi-a dat un răspuns genial. «Bă Dănuț, știi de ce nu citesc, bă? Că tot ce ai scris tu acolo mi-a zis mie tata noaptea la oil». Tatăl lui făcuse pușcărie, suferise, iar eu scrisesem despre martiri”, a povestit Dan Puric.
 
„Îl apreciez fantastic de mult pe Gigi Becali, în ciuda lucrurilor contradictorii. Stau ăia precum ciupercile să ceară bani. I-am cerut pentru o biserică, o mănăstire. «Bă Dănuț! Nu mai fac mănăstiri că nu mai sunt monahi». Genial! M-a încheiat. Mi-a zis «Tu ești deștept la televizor, dar ești prost la bani»”.
 
Actorul a povestit în cadrul emisiunii un alt episod neștiut cu omul de afaceri: „Becali m-a sunat la un moment dat. «Te-am văzut la televizor cum vorbești! Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban». Eu eram la Ateneu și lumea era atentă. Genială remarcă!”.

„Eu îi datorez lui enorm. În perioada COVID-ului el m-a salvat, mi-a trimis acasă asistente și m-au perfuzat. M-a salvat!”, a spus Puric.

„I-am zis: «Cât trebuie să-ți dau?». «Eu nu iau la milionari, să-ți iau ție care ești un prăpădit?!». Cum poți să uiți un gest de asemenea calibru?! Și pe câți a salvat în perioada asta de pandemie! Omul ăsta mi-a salvat viața și-a făcut-o firesc”, a mai declarat Dan Puric la „Prietenii lui Ovidiu”.

VIDEO: