ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două campanii pro-viață se suprapun în această perioadă în mai multe orașe românești: 40 de zile pentru viață și Luna pentru viață. Acestea fac parte din mișcări globale care au ca scop redescoperirea unei culturi de prețuire a darului vieții, de celebrare și ocrotire a mamei și copilului, fiind încurajate și susținute în mod firesc de Biserica Ortodoxă Română, conform basilica.ro.

Una dintre activitățile Lunii pentru viață de la Cluj este spectacolul „Acești români fantastici”, prezentat de Compania de Teatru „Dan Puric” joi, 5 martie 2020, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din municipiu.

Organizatorii anunță că Dan Puric va participa și la „Marșul pentru viață” de la Cluj, care începe sâmbătă, 28 martie, de la ora 17:00, în Piața Unirii. În deschiderea evenimentului, actorul va vorbi despre „menirea tinerei generații” .

„Luna pentru viață”, care culminează cu „Marșul pentru viață” (28 martie), este organizată anul acesta în peste 900 de localități din România și Republica Moldova și are tema „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”. Calendarul activităților de la București poate fi consultat pe site-ul oficial al evenimentului.

Campania se desfășoară între 26 februarie și 5 aprilie în 950 de orașe din 63 de țări – în România la Cluj-Napoca, Gherla, Timișoara și Bistrița-Năsăud. Voluntarii, care sunt creștini din toate denominațiunile, fac veghe cu post și rugăciune în stradă, cu speranța că vor mișca oamenii să se gândească la un subiect relativ tabu în societate: trauma avortului.

La Cluj-Napoca, veghea are loc la intersecția Străzii Clinicilor cu Strada Victor Babeș între orele 7:00 și 19:00. O cafenea din oraș a promis câte o cafea gratis pentru toți voluntarii care prezintă un selfie de la acțiune și o pancartă.