ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Tudorache a fost chemat la Secția specială și susține că BEC va analiza, vineri, solicitarea sa de anulare a alegerilor în Sectorul 1.
 
Tudorache a explicat că plângerea penală a fost depusă la SIIJ și la Parchetul General, deoarece anumite persoane au intrat în sala cu sacii de voturi din BES 1 doar cu acordul președintelui Biroului Electoral de Sector, fără a exista o decizie a BES în acest sens. Dan Tudorache a mai anunțat și că, vineri, de la ora 18, BEC va analiza solicitarea sa de anulare a alegerilor în Sectorul 1.

El susține că BES 1 a respins cererea de renumărare a voturilor în sector cu 6 voturi împotriva solicitării de renumărare și 5 pentru.

Precizările făcute de BES 1 și ministrul Marcel Vela cu privire la filmarea cu sacii cu voturi
 
BES 1 oferea o serie de clarificări, joi, cu privire la imaginile apărute în spațiul public, care arată mai multe persoane aflate într-o încăpere din sediul Biroului, unde erau depozitați saci cu voturi.

Avocatul primarului în funcție, venit și el la audierile de la SIIJ, susține că după verificarea tuturor proceselor verbale și încărcarea în sistem, rezultatele nu se potrivesc cu cele raportate. 

”Toate procesele verbale încărcate au fost verificate, sunt 17 secții unde procesele verbale nu sunt pe cheie. Rezultatul este în mod clar viciat, iar procesul electiv nu poate fi încheiat pentru că nu bat pe cheie aplicațiile.”, a spus avocatul.

Între timp, jandarmii se pregătesc de o nouă noapte de proteste în fața sediului BES 1. Joi noaptea, zeci de susținători ai primarului în funcție, Daniel Tudorache, au contestat rezultatul alegerilor din 27 septembrie, care o arată câștigătoare pe Clotilde Armand, candidata PNL-USR/PLUS. 
Tot joi seara, liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat, la un post TV, că a sesizat Comisia Europeană și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa pe marginea alegerilor locale. ”Europa trebuie să știe ce se întâmplă în România”, susține președintele PSD.