ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan a confirmat că s-a întâlnit cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, dar că nu a primit propunerea de a ocupă funcția de Ministru al Justiției.  

„În urma mai multor solicitări din partea presei, reafirm public ceea ce am spus și altor jurnaliști care mi-au cerut un punct de vedere: nu voi fi eu nominalizarea pentru funcția de ministru al justiției deoarece, judecător fiind, nu pot ocupa o asemenea funcție. Confirm faptul ca am avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu în cadrul căreia am discutat și aspecte ce privesc buna funcționare a justiției și care au fost cuprinse inclusiv în Memorandumul privind justiția. Am găsit din partea premierului o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiție și aștept din partea viitorului ministru o colaborare instituțională eficientă pentru implemetarea soluțiilor incluse în Memorandum”, a scris Dana Gîrbovan pe pagina sa de Facebook.

Comitetul Executiv Național al PSD va decide miercuri, în cadrul unei reuniuni care va avea loc la Palatul Parlamentului, în privința noului ministru al Justiției.

„Pentru Justiție, trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun, greu de contestat, care să aibă capacitatea să relaționeze cu instituții internaționale, să aibă și experiență în domeniul ăsta, să aibă știința Constituției și a deciziilor Curții Constituționale, să aibă, de asemenea, capacitatea de a genera, de a coordona și de a duce la final o dezbatere serioasă, nu prelungită la infinit, în care să se discute despre toate problemele legate de legislația din acest domeniu”, a declarat șeful PSD, Liviu Dragnea.