ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că PSD va susține candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu și Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naționale. Dăncilă a precizat că s-a dorit „o abordare foarte corectă”, astfel încât, în funcție de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la rândul său, că la nivel de coaliție s-a decis să se acorde susținerea pentru funcția de guvernator al BNR, lui Mugur Isărescu, actualul guvernator.

Întrebată luni, dacă PSD va susține candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR, premierul a răspuns: „Este important și guvernatorul, dar și modul în care s-a lucrat de această dată. În funcție de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă și acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”.

Aceasta a confirmat că PSD îl va susține pe Isărescu, dar a precizat care mai sunt posturile care revin formațiunii.

”Da, susținerea este pentru Mugur Isărescu. În același timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator și un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a mai anunțat Viorica Dăncilă.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR.