Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că PSD va susține candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu și Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naționale. Dăncilă a precizat că s-a dorit „o abordare foarte corectă”, astfel încât, în funcție de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la rândul său, că la nivel de coaliție s-a decis să se acorde susținerea pentru funcția de guvernator al BNR, lui Mugur Isărescu, actualul guvernator.

Întrebată luni, dacă PSD va susține candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR, premierul a răspuns: „Este important și guvernatorul, dar și modul în care s-a lucrat de această dată. În funcție de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă și acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”.

Aceasta a confirmat că PSD îl va susține pe Isărescu, dar a precizat care mai sunt posturile care revin formațiunii.

”Da, susținerea este pentru Mugur Isărescu. În același timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator și un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a mai anunțat Viorica Dăncilă.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews