ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că decizia pe care o va lua președintele Klaus Iohannis cu privire la procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este una care trebuie să se încadreze din punct de vedere juridic și să respecte Constituția, subliniind faptul că raportul ministrului Justiției este unul detaliat și argumentat.

„Cred că nu trebuie să vorbim despre un conflict, trebuie să vorbim despre respectarea legii și legea trebuie să fie aceeași pentru toată lumea. (…) Eu am ascultat raportul întocmit de domnul ministru Tudorel Toader, am și citit, nu sunt jurist, dar am văzut că este foarte argumentat. Știu că acum va merge spre CSM pentru un aviz consultativ și pe urmă se va duce către domnul președinte Klaus Iohannis. Eu cred că, aici, dincolo de persoană trebuie să fie luată măsura care să se încadreze din punct de vedere juridic și să respecte Constituția. Este foarte important acest lucru și dincolo de percepții, dincolo de a ne poziționa, de-o parte sau de alta, lucru anormal, eu cred că toți trebuie să ne poziționăm de partea justiției. Și nu trebuie să lăsăm un lucru de normalitate să dividă societatea. Cred că trebuie să vedem ceea ce se spune în raport, vedem o argumentare foarte bună, și cred că trebuie să ne încadrăm în ceea ce prevede justiția”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată la România Tv cum vede „conflictul” dintre Guvern, prin raportul privind procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi întocmit de ministrul Justiției, și Palatul Cotroceni, prin președintele Klaus Iohannis care trebuie să ia o decizie cu privirea la șefa DNA.

„Cred că domnul Klaus Iohannis trebuie să citească cu foarte multă atenție acest raport, toate privirile, acum, sunt îndreptate către domnia sa, și că în urma citirii acestui raport trebuie să ia măsurile care se impun pentru a arăta că legea în România este sfântă și trebuie respectată de toată lumea”,  a mai declarat Dăncilă.