ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Dines, un IT-ist din Onești care conduce UiPath, o companie care folosește inteligența artificială și instrumente digitale pentru a ajuta corporațiile mari și agențiile guvernamentale să automatizeze sarcinile de rutină în domenii precum contabilitatea și resursele umane, a reușit să ajungă pe locul 1 în topul celor mai bogați români, depășindu-l pe Ion Țiriac, informează Ziarul Financiar.

UiPath a vândut acțiuni din oferta sa publică inițială peste intervalul țintă,ajungând 1,34 miliarde de dolari de la investitori. Totodată, compania a reușit să vândă 23,89 milioane de acțiuni la un preț de 56 de dolari pe acțiune. Astfel, compania este evaluată la aproape 30 de miliarde de dolari pe piața bursieră din New York.

În topul Forbes România, Daniel Dines apare pe locul 1, cu o avere de 7,7 mld. lei, urmat de Dragoș și Adrian Pavăl, cu 7,5 mld.lei, iar pe locul 3 apare Ion Țiriac, cu o avere de 6.mld. lei.