ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir Daniel Dragomir l-a acuzat, într-un interviu la Antena 3, pe reprezentatul USR în Comisia parlamentară de control a activității SRI că este omul generalului SRI Dumitru Dumbravă.

„Inclusiv în Comisia parlamentară există un parlamentar care îi servește ceaiul generalului Dumbravă. Și când era audiat generalul Dumbravă, nu știa cum să se grăbească să-i servească ceaiul. (...) Este vorba despre reprezentantul USR în comisia parlamentară”, a declarat Dragomir la Antena 3.

Reprezentantul USR în comisie este deputatul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

Daniel Dragomir a afirmat că așteaptă desecretizarea audierii generalului Dumbravă în Comisia SRI, însă acest lucru întârzie. Audierea a avut loc pe 22 noiembrie 2017. Ulterior, președintele Comisiei, Claudiu Manda, a afirmat că s-a cerut demiterea lui Dumbravă din funcția de secretar general al SRI.

Pentru a elimina suspiciunile menționate de  Manda, în ceea ce privește corespondența între SRI și Comisie, Biroul Executiv al SRI a hotărât, în ședința din 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstituțional să nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului.

Generalul Dumbravă a devenit cunoscut opiniei publice după ce a afirmat, într-un interviu, pe vremea când era șeful serviciului juridic al SRI, că justiția este un „câmp tactic”. Daniel Dragomir l-a acuzat pe Dumbravă că a dat dipoziții unor judecători, cu privire la anumite dosare.