ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Dragomir, fost colonel SRI, susține, într-un text postat pe blogul său, că ziariștii Ionel Stoica (Adevărul) și Alex Costache (TVR) se află în solda Serviciului Român de Informații.

Dragomir spune că Ionel Stoica și Alex Costache au fost „pregătiți” și plimbați în Statele Unite, pe banii contribuabilului american. Relația între serviciile de informații și jurnaliști în această manieră nu este pentru realizarea securității naționale. Este, după părerea mea, una care frizează penalul și infracționalul, traficul de influență, darea de mită, abuzul funcției publice, afirmă fostul colonel SRI.


„Deși în ultima perioadă am fost ocupat cu organizarea Inițiativei Civice România 3.0 îmi voi face timp pentru agentul Stoica (am aflat că m-a menționat din nou în postările sale).

Așadar ca să clarific personajul, Ionel Stoica este agentul lui Dumbravă și al lui Coldea SRL.

Nimic ilegal în asta (legea permite, încă). Dar imoral și penibil să te numești "jurnalist”, iar tu să primești doar texte redactate pe mail și să iți joci rolul dat. Penibil să încasezi și bani pentru asta, să beneficiezi de avantaje pentru asta.

Câteva vești proaste pentru agentul Stoica:

Dumbravă va pleca. După plecarea lui Dumbravă, agentul Stoica va fi scos din rețea. Sfârșitul acestei parodii este aproape.
 
Una din preocupările cele mai importante ale Comisiei SRI este investigarea relațiilor și mesajelor dintre Dumbravă și rețeaua sa. Aici agentul Stoica, agentul Alex Costache de la TVR (plătit de două ori din bani publici, și de la TVR și de la SRI) și altii vor fi investigați cât se poate de serios. Rezultatele vor fi extrem de interesante.
 
Vă prezint mai jos doar o poză dintr-o călătorie în Statele Unite. Începem cu poza agenților Ionel Stoica și Alex Costache. Oare cum se va simți contribuabilul american când va afla că a plătit pentru "pregătirea” agenților lui Dumbravă și plimbarea lor prin America? Oare asta e legal?
Relația între serviciile de informații și jurnaliști în această manieră nu este pentru realizarea securității naționale. Este, după părerea mea, una care frizează penalul și infracționalul, traficul de influență, darea de mită, abuzul funcției publice etc. Acești agenți trebuie să dispară din peisajul public românesc. Au distrus ideea de presă, dar și conceptul de agent.

În final să ne reamintim cine este agentul Stoica. Ionel Stoica.
De râsul lumii.”, a scris Daniel Dragomir.