ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


90 la sută din contractele cu statul român sunt câștigate de firme sub acoperire, ale serviciilor secrete, a declarat duminică seară, la B1 Tv, Daniel Dragomir, fost colonel SRI.

Potrivit acestuia, firmele sub acoperire realizează aceste contracte nu pentru interesul serviciilor secrete, ci pentru a servi unor „interese personale, tip SRL Coldea”  sau „PFA Kovesi”.

Implicarea acestor firme sub acoperire în contractele cu statul s-a realizat începând din anul 2008, a precizat Daniel Dragomir. „Această nomenclatură a produs bani, foarte mulți bani. Acești bani care au fost produși și care sunt, ca și resursă, la dispoziția acestei nomenclaturi, scapă întru totul controlului democratic și controlului instituțiilor. (...) Firmele sub acoperire sunt folosite de toate serviciile de informații din lume, cu excepția câtorva state africane. Aceste firme sub acoperire, în toată lumea, au un singur scop: să aducă operativ de cunoaștere, de informații, de acces în anumite zone serviciului. Serviciul nu este de făcut bani”, a mai spus sursa citată, potrivit Mediafax.


În replică la aceste afirmații, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a publicat pe pagina sa de Facebook următoarul mesaj:
 
„Mă uit la fostul ofițer Daniel Dragomir pe B1 TV și la ce debitează la televizor. Eu înțeleg că dacă scrii SRI pe burtieră face rating, dar, domnule Dragomir, spuneți, domnule, o firmă acoperită a SRI. Știți? Există? Este o prostie mai mare decât dumneavoastră. SRI nu are firme acoperite. E ușor de decriptat ceea ce încercați să faceți, dar rămâneți, vă rog, în limitele credibilului, măcar”, a scris Marincea.