Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, lansează o nouă provocare pentru Barna și Cioloș, după ce s-a descoperit că în partidul Renew Europe, formațiunea europeană de care aparțin cei doi politicieni, a mai apărut un „penal”.

„Îi întreabă cineva pe domnii Cioloș, Barna și Tudorache cum vor vota în cazul altui comisar cu situație juridică neclară propus de Renew (Didier Reynders)? Că eu m-am plictisit și acum am chef să-i întreb pe peneliștii din Parlamentul European ce vor face”.

„PS: ah, scuze. Nu are rost să-l întrebați pe dl Tudorache, pentru că el copiază răspunsurile lui Dacian Cioloș”, a scris pe Facebook Daniel Funeriu.

Este a doua interpelare a fostului ministru al Educației către Cioloș și Barna, în condițiile în care, duminică, autoritățile belgiene au indicat că ministrul de externe Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru un post de comisar european, se află în cercetări preliminare privind spălarea de bani.

Anterior, Funeriu le-a cerut celor doi lideri USR-PLUS să-și exprime poziția față de Sylvie Goulard.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews