ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Ghiță, unul dintre cei mai cunoscuți kickboxeri români, a postat un mesaj-manifest pe contul personal de Facebook, potrivit gsp.ro.

Ghiță critică românii care s-au aliniat globalizării chiar și în cazul sărbătorii Crăciunului, preferând să meargă în locuri exotice, să asculte colinde americane pentru că cele românești nu mai sunt la modă și  uitând astfel de tradițiile românești și de semnificația reală a sărbătorii Nașterii Domnului. Sportivul spune că prin tot ceea ce facem, copiind obiceiuri străine și negând tradițiile românești, „ne pierdem identitatea” și devenim turme de oi.

„Dragilor, mă iertați că vă rog sa încetați cu pozele cu crăciunițe și pulover cu Moș Crăciun! Românii au IE și straie strămoșești. De ce nu vă îmbrăcați în ele? Toată lumea mă sună: «Cum? Nu ai pulover cu Moș Crăciun?». Nu am! Mare dezamăgire! «Cum? Nu se poate, Daniel».
«Cum? Nu ai fost la Târgul de Crăciun?». Nu, domnule, nu am fost! Trebuia? Târgul asta nu este tipic românesc. Eu nu îmi aduc aminte că noi aveam așa ceva în copilărie. Târgul de Crăciun e tipic nemțesc. Peste tot muzică «merry x-mas» că îți vine să vomiți. Colinda tipic românească nu mai merge în România? Fac reclamație peste tot și întreb: «Colindă nu aveți?». «Nu avem!». Nu e la modă.

Anul trecut am mers la țară. Am pus o poză și un filmuleț cu o căruță. Mă suna toată lumea: «Cum, nu ești în Bali? Maldive? Hai, te invităm în Austria la Kitzbühel. Te faci de râs că postezi în căruță la țară!» Toți ați crescut în Bali? Nu este Crăciunul să mergi la țară, la bunici? Nu, că nu mai e la modă!”, a fost mesajul postat de Ghiță.

„Refuz să fiu în pas cu moda, să am pulover cu Moș Crăciun, să merg la târguri de Crăciun, să aud Mariah Carey peste tot și goana asta după cadouri. Oribil, noi cu o tradiție bogată să copiem toate mizeriile! Sper să nu mai văd poze cu cadouri sub brad! Materialismul domină, e multă ipocrizie și dăm dovadă că nu știm să ne respectăm strămoșii! Ne pierdem identitatea, pentru că am devenit turme de oi.

Sărbători binecuvântate! O colindă, un cârnat și mai vizitați și părinții, bunicii la țară, biserica. Nu uitați credința. Mergeți să vă rugați doar când vă este rău. Lăsați superficialitatea și materialismul!” - Daniel Ghiță