ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Olteanu, fost parlamentar și prefect al Vasluiului, s-a stins din viață, seara trecută, la vârsta de 55 ani, transmite portalul Vremea Nouă.

Acesta se confrunta, de aproape doi ani de zile, cu grave probleme de sănătate pe care a încercat să le trateze în străinătate.
 
Vestea că suferă de o boală cumplită a aflat-o pe 14 octombrie 2022, de Sfânta Parascheva, iar în noiembrie 2022, la Iași, a suferit prima intervenție chirurgicală.
 
Medicii i-au recomandat să facă radioterapie, pentru că altfel nu va trăi mai mult de un an și jumătate. Fostul parlamentar a refuzat și a plecat, apoi, în Franța, unde a suferit alte intervenții medicale. Medicii de acolo i-au spus același lucru ca cei din Iași, însă Daniel Olteanu spera să își poată prelungi viața până când pe piață va apărea un medicament inovativ care să îi vindece boala. Întrucât medicii nu i-au mai dat nicio șansă, acesta și-a trăit ultimele clipe acasă, în Bârlad.
 
Starea sa s-a înrăutățit săptămâna trecută, când a intrat în comă neurologică. Ieri și-a revenit puțin pentru a putea primi, acasă la el, Sfânta Împărtășanie, de la părintele duhovnic. Spre seară, a încetat din viață.
 
Fostul președinte ALDE a crezut în vaccinuri și în isteria pandemiei. Într-o postare pe Facebook din octombrie 2021 - cu un an înainte de a afla că a dobândit un cancer - în care îl mustra pe ex-premierul Florin Cîțu pentru demagogie și populism, acesta mai scria: A transmite public, pe culmea unui val de COVID care face mai multe victime decât în orice altă țară a lumii, așa-zise vești bune despre creștere economică și investiții în sănătate, reprezintă o sfidare la adresa românilor care își numără morții în fiecare comunitate.”
 
În aceeași lună, prezentând o fotografie cu un bolnav instalat pe jos într-un salon al funestului Spital Pantelimon, Daniel Olteanu se revolta:
 
„Iadul pe pământ și incompetența rege!
Fotografia de mai jos, făcută într-un spital din București, este imaginea dezastrului care înghite acum toate spitalele din țară.
Un dezastru pe care Guvernul și responsabilii din Sănătate l-au așteptat cu mâinile în sân, "poate n-o mai veni și valul ăsta 4", din moment ce "noi am oprit pandemia".
Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii aflați în stare gravă, pacienții au început să fie tratați pe jos, iar cozi uriașe de ambulanțe așteaptă în fața departamentelor de primiri urgențe în tot mai multe orașe din țară.”
 
„Începe școala, dar pentru cât timp va fi deschisă în condiții de siguranță pentru elevi și profesori?
(...)
Rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte, măști - totul pe banii părinților, ca să-și trimită copiii în săli ventilate necorespunzător, adevărate surse de focare.
Astăzi, mai mult ca oricând, în situația în care Ministerul Sănătății și cel al Educației au pierdut vara în învârteli politice în loc să pregătească temeinic deschiderea noului an școlar, educația ne poate costa și sănătatea copiilor noștri.”, scria el într-o altă postare din septembrie 2021, ulterioară celei de mai jos:
 
„Incompetența din Ministerul Sănătății transformă școlile în incubatoare pentru Coronavirus!

Responsabilii din Ministerul Sănătății au pierdut o vară fără să facă nimic pentru scăderea riscului de infectare cu Coronavirus în școli.
 
 
O minimă condiție pentru redeschiderea în siguranță a anului școlar: ventilarea sălilor de curs, în situația în care zeci de copii într-o clasă cu un aer închis reprezintă un mediu ce favorizează răspândirea virusului. (...)
Solicit prim-ministrului măsuri urgente pentru ventilarea naturală a sălilor de clasă, acolo unde ferestrele sunt blocate, și aprovizionarea cu măști medicale a tuturor instituțiilor de învățământ, plus asigurarea fluxului de distribuire zilnică a acestora către copii și personalul din educație.Etc...

Daniel Olteanu a fost, în perioada august 2013-februarie 2016, director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui. Apoi a fost numit de Partidul Național Liberal prefect al județului Vaslui. La alegerile parlamentare din 2016, liberalii l-au pus pe primul loc pe lista candidaților la Camera Deputaților. În calitate de parlamentar, acesta a avut, împreună cu o parte dintre colegii săi, 55 de propuneri legislative, dintre care 13 au devenit legi. Unul dintre proiectele sale de suflet a fost Drumul Expres Tișița-Bârlad-Albița, s-a luptat să obțină finanțare pentru studiul de fezabilitate și a promovat necesitatea unui astfel de drum pentru județul Vaslui. În 2018 a plecat din PNL și a intrat în ALDE. În 2020, Daniel Olteanu a înregistrat un rezultat de excepție la alegerile locale, obținând trei mandate de consilieri județeni.
 
În aprilie 2021, Daniel Olteanu a devenit președintele ALDE la nivel național, însă, din păcate, nu a apucat să se bucure foarte mult de acest lucru pentru că, un an și jumătate mai târziu, a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare. I-a predat puterea colegului său Dan Marian, iar acesta l-a scos treptat din toate structurile.
 
Pe Daniel Olteanu, însă, nu îl mai interesa decât starea sa de sănătate. Deși era conștient că drumul său nu are decât o singură direcție, spera că se va face acel medicament inovativ care îi vindecă boala. Daniel Olteanu lasă în urmă doi copii, doi băieți pe care îi iubea foarte mult și cu care se mândrea.
 
Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului deputat a fost la depus la Biserica "Sf. Dumitru”, cea de lângă Primăria municipiului Bârlad, urmând ca înmormântarea să aibă loc sâmbătă, 25 mai, ora 11.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!