ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 13.05 / 23:45 Parchetul General a anunțat că renumărarea voturilor la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei nu s-a încheiat, iar verificările efectuate până în prezent nu au putut stabili diferența de voturi dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache. Din cauza volumului mare de muncă, polițiștii au cerut prelungirea termenului de finalizare a numărătorii până la 1 august 2021, iar procurorul de caz a aprobat acest lucru, potrivit Observator News.  
 
ȘTIRE INIȚIALĂ 
 
Diferențe mari între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 au fost descoperite după încheierea renumărării voturilor de către 10 polițiști, anunță, pe surse, Antena3.

Daniel Tudorache ar fi câștigat alegerile. În urma verificării buletinelor de vot, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că două seri la rand s-ar fi umblat la buletinele de vot.

În cursul zilei de joi, Parchetul General va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1.

Reacțiile lui Clotilde Armand și Daniel Tudorache la aflarea știrii:
 
Clotilde Armand neagă fraudarea alegerilor și cataloghează știrea privind noul rezultat de după renumărare ca fiind una falsă, dată de presa „sponsorizată” de PSD (nominalizând Antena 3, B1TV, România TV, Luis Lazarus Live și Luju.ro).

„E oficial...dar pe surse! La A3, RTV și restul publicațiilor abonate până acum la banii locuitorilor din Sectorul 1 se spune că am pierdut alegerile. Sunt știri false. Este a 4 oară în ultimele 6 luni când aflăm că hoțul strigă hoții și se jură că nu fură. Dl. Ciolacu declară că îmi dau demisia iar restul pesediștilor vor fi fericiți pentru că vor putea jefui în continuare comunitatea din Sectorul 1. Ghinion. Nu plec nicăieri iar rezultatul alegerilor a fost validat de 4 instanțe judecătorești. Nimeni și nimic nu mai poate să răstoarne rezultatul alegerilor. Nici măcar secția creată de Dragnea”, a scris primărița Armand pe Facebook. Restul declarației se găsește pe pagina dânsei

Daniel Tudorache nu a comentat pe Facebook, dar s-a dus miercuri seară la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, unde a spus că dacă referatul procurorilor va arăta clar frauda în alegerile pentru primărie, va întreprinde o acțiune în justiție pentru restabilirea adevărului. Cu toate astea, el este convins că actualul primar Clotilde Armand a coordonat acțiunea de fraudare a scrutinului. 

„În noaptea când dvs. prezentați acele persoane care se perindau în Biroul Electoral de sector, doamna Clotile cu soțul ei erau undeva la Mureș, în zona Biroului Electoral și stăteau și urmăreau de afară ce se întâmplă. Deci, clar că știa.

Când stai la ora 21.00 - 22.00 afară să-ți urmărești colegii care veneau cu rucsacul... De unde veneau acei colegi? Din Biroul Electoral. Eu consider că ea a coordonat toată acțiunea. Sunt convins că jandarmii care aveau obligația să păzească acel birou electoral de sector nu au făcut-o.

Reprezentantului PSDcare s-a dus să vadă ce se întâmplă, pentru că erau acele informații despre persoanele care aveau rucsac în spate, i s-a spus că nu are voie să intre în sediu, dar la mai puțin de o oră se vedea cum reprezentații USR ieșeau cu rucsacu în spate”, a explicat Daniel Tudorache în direct la Antena 3.