ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să ne temem pentru viața noastră? A fost realizată o pagină de Facebook „Morte soților Ciută” iar acum primarul evazionist Kovacs face aprecieri de genul…. „le mulțumesc și careienilor de etnie română care nu s-au lăsat antrenați în acțiunile huliganice organizate de o familie care nu își găsește locul în orașul nostru”.

Au reînviat practicile horthyste la Primăria Carei? Părinții noștri români au fost expulzați din Carei, băștinași fiind, de către regimul hortyst iar acum un primar udemerist reînvie acele practici?

Pe pagina Primăriei Carei, organizație guvernamentală, a apărut  acum puțin timp un mesaj al primarului evazionist Kovacs care dă fiori românilor din oraș, mai ales celor care au supraviețuit persecuțiilor etnice și expulzărilor din 1940 săvârșite de ocupantul hortyst.

Evazionistul Kovacs Eugen, cel care discriminează românii, face aprecieri la adresa românilor care au fluturat steagul tricolor și au scandat ,,România,,… ,,limba română,,  atunci când vicepremierul Hunor s-a exprimat prima dată în limba maghiară călcând în picioare caracterul oficial al limbii române având în vedere că mun.Carei este un oraș din România iar el este vicepremier al guvernului actual: UDMR-PSD-PNL.

Muzica ambientală exclusiv în limba maghiară, cu care au fost primiți participanții a declanșat scandările românilor veniți civilizat să asiste , invitați fiind chiar de primarul Kovacs pe pagina Primăriei Carei. Este cumva interzisă în Carei prezența românilor din alte localități?!

Lipsa de implicare a Instituției Prefectului Satu Mare dă frâu liber ieșirilor  unui primar evazionist care nu a acceptat la manifestare în perimetrul rezervat oficialilor  și un parlamentar român.

Victimizarea jucată de evazionistul Kovacs nu mai păcălește pe nimeni. Știm că este deranjat de faptul că publicăm realitatea dar reînvierea practicilor de pe vremea ocupației hortyste când românii erau expulzați din oraș nu este de acceptat.

Atragem atenția primarului evazionist că românii din Carei nu sunt de etnie română ci de naționalitate română pentru că suntem în țara noastră, România!

Condamnăm pe această cale atitudinea abjectă, revanșardă, ce amintește de perioada horthyistă!
 

 
Rușine primarului Kovacs Eugen din Carei!

Rușine președintelui și Guvernului României care permit astfel de derapaje în anul 2023 față de careienii de nationalitate română din Carei și față de românii din țară care sunt catalogați de primar ca fiind scandalagii doar pentru că flutură steagul României și au pretenția ca  limba română să fie în țara lor limbă oficială!