ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 12 aprilie 2023, în săptămâna Patimilor la creștinii români, președinta Ungariei vine la Carei pentru a dezveli statuia unui politician maghiar, de la ora 17,00. Ea zice că e vizită privată dar la programul în limba maghiară apare ca ,,maestră de ceremonii”.

Actele prin care se solicită amplasarea statuii politicianului maghiar Kolcsey Ferenc în fața Primăriei Carei, clădire cu care nu a avut nicio tangență, sunt ținute la mare secret atât de Primăria Carei cât și de Direcția județeană de cultură Satu Mare.

Dacă totul e în bună regulă atunci nu ar avea nimic  de ascuns dar dacă avizele au fost date pentru niște piese fără inscripții iar  acum apar inscripții doar în limba maghiară atunci se ascund actele.

Deci conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei în colaborare cu conducerea Direcției Județene de Cultură Satu Mare nu vor ca să vedem actele oficiale cu care  se acoperă pentru amplasarea  statuii unui politician maghiar în fața clădirii Primăriei Carei cu care nu a avut nicio treabă.

La fel au procedat și la amplasarea grupului statuar Otilia Marchiș-Ady endre, amplasat fără niciun aviz , ulterior fiind obținut după ce s-a intervenit la corectarea înscrisurilor cu respectarea caracterului oficial al limbii române.

Priviți ce răspuns oferă Direcția județeană de cultură Satu Mare la solicitările noastre:
 


Nici Primăria  nu se lasă mai prejos. După ce s-a trimis acest răspuns de către Direcția județeană de cultură Satu Mare, a prins curaj și Primăria Carei să remită un răspuns pe măsura capacităților și bunelor lor intenții, adică în bătaie de joc, știind că beneficiază de susținerea aliaților lor politici din instituțiile guvernamentale.

Pentru amplasare bust Mihai Eminescu la Carei a fost nevoie de o căruță de avize dar evident, bustul a fost plătit de români persoane fizice și juridice și nicidecum de Primăria Carei.

În răspunsul oferit de Primăria Carei se face referire  la  o anexă din 7 martie 2022 doar că în acea anexă nu apare NICIO inscripție așa cum apare  pe piesele deja amplasate pe domeniul public.

Pentru UDMR Carei există legi separate în ce privește amplasarea de monumente  pe domeniul public? Aliații politici PSD și PNL fac scut în jurul UDMR?

Nu aveam îndoieli în ce privește capacitățile de manipulare a opiniei publice din cabinetul primarului dar ultima frază din adresa de răspuns sunt cel mult  pentru nivelul unui preșcolar, nivel peste care nu au reușit să treacă se pare consilierii primarului.
 


Deci,  e liber la pus de statui cu avize obținute pentru cu totul altă stare decât cea în care se amplasează. Nici până la această oră nu a dat  un răspuns direcția județeană de cultură privind simbolistica coloanei de lângă statuia  politicianului  maghiar postat în fața Primăriei Carei. Vă rușinați?

În tot acest timp, consilierul personal al primarului se ocupă de incitări și provocări, scriind că prezența românilor cu drapele ar fi ostentativă și solicită negru pe alb ajutorul autorităților statului român în acest sens.

Oare aceleași autorități care permit ascunderea documentelor oficiale din dosarul de avizare a amplasării statuii politicanului maghiar?

Românii trebuie să se teamă de autoritățile statului român atunci când se manifestă ca români?
 
 
Parteneriat Buletin de Carei