ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) din Moldova a anulat azi rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, cîștigat de șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. În continuare, autoritatea urmează să lanseze un nou concurs, ceea ce înseamnă că se redeschide drum pentru candidatura fostului magistrat român Cristian Dănileț.

Amintim că funcția de procuror general a rămas vacantă în Moldova după ce Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție anul trecut și, finalmente, demis prin decret prezidențial al Maiei Sandu. La finele anului trecut s-a organizat un concurs pentru succesorul lui Stoianoglo, iar presa de peste Prut a vehiculat intens numele judecătorului român Cristian Dănileț, care tocmai se pensionase în România și are cetățenie moldovenească. Dănileț nu a apucat să se înscrie în timp util la concurs, dar acum primește o nouă șansă, odată cu refacerea concursului.

Extrem de interesant, anularea concursului fusese profețită încă din 18 ianuarie de către fostul politician moldovean Veaceslav Platonov, care, într-un interviu pentru Liber TV, spunea că, potrivit surselor pe care le are, apropiate Maiei Sandu, aceasta nu renunță la intenția sa de a numi în funcția de Procuror General al Moldovei ”un angajat al serviciilor secrete române”, concursul planificat urmînd să fie anulat, ceea ce s-a și întîmplat azi.(B.T.I.)

InPolitics