ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale și fondator și dirijor al Grupului Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că din suma donată pentru fiica sa, Irene-Ecaterina, bolnavă de Leucemie mieloblastică acută, va vira în conturile Institutului Clinic Fundeni aproximativ 52.000 de euro, informează știripesurse.

El a mai făcut donații anterior care au constat în: 

  •  156 de saltele pentru paturile de copii și adulți
  • lămpile de iluminat și feroneria și jaluzele de la geamurile saloanelor

Totodată, s-a organizat o expoziție de strângere de fonduri intitulată„Flori pentru Irene” unde s-au strâns mai multe opere de artă deosebite, care apoi, au adus o sumă frumoasă ce a fost donată înspre aceeași instituție.

În total, suma donată de arhidiaconul Mihail Bucă ajunge la aproximativ 100.000 de euro. La acești bani se adaugă 44.000 de euro, donație pe care Asociația Liga Legendelor o face tot pentru Institutul Clinic Fundeni, după cele două meciuri demonstrative susținute la Slobozia și București, unde Irene-Ecaterina a fost imaginea întregii campanii.

”Dragii noștri,

Venim în fața voastră, iată, la 4 zile de la sărbătoarea Sfintei Ecaterina, dar în prag de mare praznic, al Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, și de mare sărbătoare națională cu VEȘTI BUNE.

Așa cum bine știți, alături de mulți oameni de bine, prieteni de încredere, iubitori de Hristos, am demarat un proiect destinat ajutorării copiilor internați în Institutul Clinic Fundeni, la Secția de Oncohematologie. Am avut curajul să îndrăznim și să sperăm că ”Fotbalul face bine”, iar voi și bunul Dumnezeu ne-ați demonstrat că nu am greșit.

Pe 7 septembrie, la Slobozia, mulți dintre marii fotbaliști ai României ni s-au alăturat într-un meci demonstrativ organizat cu bună și aleasă pricepere de Liga Legendelor. La fel s-a întâmplat și pe 10 noiembrie, la București, în fața Mănăstirii Cașin, pe Stadionul Arcul de Triumf, unde mii de oameni au ținut să ne ajute și să le fie sprijin copiilor greu încercați de boli teribile.

În urma acestui proiect național, la care au participat și românii din străinătate, putem să vă spunem că s-a strâns suma de 44.000 de euro!

La această sumă, din donațiile pe care le-a primit, Irene-Ecaterina donează Institutului Fundeni suma de 52.000 de euro. Așadar, în total, suma ajunge la 96.000 de euro, bani pe care minunații medici de la Fundeni îi pot folosi pentru a-și duce mai departe nobila misiune de a salva viețile copiilor.

La această sumă se adaugă și donațiile despre care v-am vorbit în celelalte postări și proiectul ”Dulăpiorul faptelor bune”.

Vă mărturisesc că știam că am lângă mine oameni iubitori, oameni care nu refuză să sară în ajutor, însă mărturisesc și că am avut temeri. Dar, acum, am și mai multă încredere, încredere că Dumnezeu și voi ne sunteți alături, iar noi nu vom conteni să vă pomenim în rugăciunile noastre.

Iubiților,

Vă mulțumim din toată iubirea și durerea noastră, ambele nemăsurate. Ne rugăm să vă răsplătească Dumnezeu și Maica Domnului și să nu simțiți niciodată ce înseamnă durerea unor părinți care au un copil atât de bolnav.

Vreau să mulțumesc tuturor care au îndrăznit alături de noi, celor care au visat și visează alături de noi, celor care cred în minunile sfinților, celor care și-au neglijat familiile pentru a ne sprijini, celor care ne-au alinat durerea cu fapte și cuvinte.

Mulțumesc medicilor, personalului medical și tuturor angajaților din Institutul Clinic Fundeni și, în mod deosebit, doamnei Anca Coliță, un om rar.

Irene-Ecaterina este puternică și datorită vouă! Lupta noastră continuă, dar, cu voi alături, suntem și mai încrezători!”, a anunțat arhidiaconul Mihail Bucă.