Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal în ancheta DIICOT, pentru publicarea pe Facebook a protocolului secret din 2016, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanții DIICOT. Procurorii au început, astfel, ancheta in personam.

Reprezentanții DIICOT au precizat că procurorii au început ancheta in personam privind publicarea pe Facebook de către Darius Vâlcov a protocolului dintre Parchetul General și SRI.
 
Fapta cercetată este divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a SRI din august 2018.

Urmărirea penală pe numele lui Vâlcov ar fi fost începută încă din luna februarie a acestui an, iar consilierul premierului ar fi fost deja la DIICOT.

Potrivit articolului 407 din Codul penal, ”divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informații secrete de stat, de către cel care ia cunoștință de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani”.

Reamintim că la scurt timp după apariția în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General și SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook și o variantă secretă a protocolului.

După apariția protocolului pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov, a fost deschis un dosar penal. Protocolul secret ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, de unde vine procuroarea Adina Florea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews