ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul pe teme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a dezvăluit că în anul 2015 i s-a propus, „pe linia Gușă -KGB" să trădeze PSD și i s-a oferit funcția de premier. Întrebat dacă KGB acționează direct în România, nu prin membre state UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius Vâlcov a răspuns: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă au încercat să mă racoleze și pe mine”. 

„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis prin domnul Dănuț Liga, care a fost consilier al domnului Băsescu, care a trimis mai departe prin domnul Mihai Niță o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanțe și să merg la Banca Mondială vicepreședinte (în 2015 când eram în negocieri cu FMI). Am refuzat scrisoarea. În paralel aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru, această ofertă a fost făcută pe linia Gușă-KGB", a declarat Darius Vâlcov, la DC News.

Darius Vâlcov a mai spus că „s-a dorit să fie racolat de KGB", însă a refuzat.

„Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB - pentru că se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, se știe că eu știu despre vizitele din Moscova din 2009 cu Mircea Geoană, se știe că eu știu care a fost agentul lui de legătură, se știe că eu știu că s-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat acest lucru, în direct de la Cozmin Gușă”, a mai spus Darius Vâlcov.