Consilierul pe teme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a dezvăluit că în anul 2015 i s-a propus, „pe linia Gușă -KGB" să trădeze PSD și i s-a oferit funcția de premier. Întrebat dacă KGB acționează direct în România, nu prin membre state UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius Vâlcov a răspuns: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă au încercat să mă racoleze și pe mine”. 

„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis prin domnul Dănuț Liga, care a fost consilier al domnului Băsescu, care a trimis mai departe prin domnul Mihai Niță o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanțe și să merg la Banca Mondială vicepreședinte (în 2015 când eram în negocieri cu FMI). Am refuzat scrisoarea. În paralel aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru, această ofertă a fost făcută pe linia Gușă-KGB", a declarat Darius Vâlcov, la DC News.

Darius Vâlcov a mai spus că „s-a dorit să fie racolat de KGB", însă a refuzat.

„Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB - pentru că se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, se știe că eu știu despre vizitele din Moscova din 2009 cu Mircea Geoană, se știe că eu știu care a fost agentul lui de legătură, se știe că eu știu că s-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat acest lucru, în direct de la Cozmin Gușă”, a mai spus Darius Vâlcov.  Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews