ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română sîrbătorește astăzi, în Duminica a doua după Rusalii, Sfinții Români ai tuturor timpurilor.
 
În acestă zi deosebită, de la ora 6.40, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat o slujbă de pomenire pentru deținuții politic, la Monumentul Memorial Poarta Albă - VIDEO:
După slujbă, în procesiune, alături de mulțime de credincioși, între care s-au aflat și membrii Frăției Ortodoxe, s-a mers la mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă-Galeșu, ctitorită de vrednicul de pomenire Părintele Justin Pârvu, unde s-a săvârșit Sfânta Liturghie.
 
Cu acest prilej, mănăstirea Poarta Albă - Galeșu și-a cinstit ocrotitorii, pe Sfinții Români - VIDEO:

 

„Procesiunea „Calea mărturisitorilor români" reface simbolic Golgota celor închiși de comuniști în perioada 1949-1953 în lagărul de muncă de la Canal.”, a scris Frăția Ortodoxă.


„Totul în jur amintește de jertfa miilor de persoane exterminate de muncile silnice la Canalul Dunăre Marea-Neagră  pentru „vina” că și-au iubit neamul, credința, țara. Memoria lor este în siguranță, iar sufletele - cu mult mai liniștite, de când rugăciunea se simte necontenit, la orice oră din zi și din noapte, în Mănăstirea Sfintilor Români de la Poarta Albă, județul Constanța.

Sfinții români din toate timpurile sunt cu noi și doar ei ne ajută să ținem flacăra credinței aprinsă.

Doamne, miluiește neamul nostru românesc!”