ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a promulgat luni o lege care suprimă statutul special de care beneficia până acum grupul Disney în acest stat american, marcând astfel un nou episod al ofensivei sale împotriva așa-zisei culturi "woke", informează AFP, potrivit Știripesurse.

"Astăzi, regatul corporativ a ajuns, în sfârșit, la final", a declarat guvernatorul republican, care l-a acuzat pe gigantul din industria divertismentului de îndoctrinare a copiilor în ceea ce privește chestiunile LGBT+, într-o conferință de presă.

Grupul Disney profita din anii 1960, din perioada amenajării parcului de distracții Disney World, de un statut special, care îi oferea o autonomie largă și îl scutea de la majoritatea reglementărilor existente în statul Florida, potrivit Agerpres.