ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Sf Dimitrie, Facultatea de Teologie Ortodoxă le-a pregătit o surpriză studenților. Pe site-ul facultății a fost postat un anunț intitulat „Activitate în stare de pandemie- ANUL UNIVERSITAR 2021-2022”, în care li se aduce la cunoștință următoarele prevederi:

„În conformitate cu HG 1130/22.10.2021, art. 12 alin 4., începând cu data de 25.10.2021, pentru 30 de zile, accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.
 
 
 
La acest demers cinic se pare că s-a alăturat, tot de Sf Dimitrie, și Biblioteca „Ecclesia” a Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
 
 
 

Ieri, odată cu începerea noilor restricții, BCU Cluj a informat că accesul utilizatorilor în clădirea Bibliotecii Centrale Universitare Lucian Blaga se va face exclusiv pe baza certificatului digital UE privind Covid-19.
 
 
 

 
 
Tot luni, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a cerut, prin intermediul Consorțiului „Universitaria”, implementarea certificatului verrde pentru accesul în universități.