ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua Bibliei, sărbătorită anual pe 13 noiembrie, aduce reduceri de jumătate de preț la 4 cărți bisericești înrudite. În perioada 12-14 noiembrie 2020, Editurile Patriarhiei Române oferă prin intermediul magazinului online o reducere de 50% din prețul de vânzare pentru patru scrieri biblice, cu ocazia celebrării Zilei Bibliei. 

Nu este o coincidență faptul că Ziua Bibliei este celebrată pe 13 noiembrie, în ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur. El a fost unul dintre cei mai mari exegeți ai ei și autorul Liturghiei celei mai des folosite pe parcursul aului în cultul ortodox.

Potrivit Sfântului Ioan Gură de Aur, „nu-i nimic în Dumnezeiasca Scriptură care să nu fie spus cu scop, care să nu aibă ascuns mare folos”.

„Orice timp este potrivit pentru citirea dumnezeieștilor Scripturi; că se poate citi Scriptura nu numai acasă, ci și când mergem în piață și când suntem în călătorie și când suntem în adunare de lume și când suntem prinși de treburi, pentru ca, făcând tot ce depinde de noi, să dobândim iute și îndrumător”, atrăgea atenția Sfântul Ioan Hrisostom.

Tot el asemăna citirea dumnezeieștilor Scripturi cu îmbogățirea spirituală pas cu pas.

„După cum dacă ai putea lua dintr-o comoară o parte cât de mică, te poți îmbogăți cu ea, tot așa și cu dumnezeieștile Scripturi; într-un cuvânt cât de mic poți găsi putere mare de gânduri și nespusă bogăție”, spunea Sfântul Ioan Gură de Aur, citat de Agenția de Știri Basilica

Sursa citată mai arată că în perioada 12-14 noiembrie 2020 Librăria Cărților Bisericești va oferi o reducere de 50% din prețurile următoarelor cărți:




Istorisiri din Sfintele Scripturi pentru copii și părinți. 

Vizitând pagina web a Librăriei Cărților Bisericești, am aflat că aceasta oferă și titluri gratuite, în format electronic, pentru copii și părinți, în cadrul secțiunii de cărți electronice. Printre ele se găsesc 10 cărți pentru copii, frumos și atent ilustrate, precum și alte cărți de rugăciune, teologie și patristică. O lectură duhovnicească de mare folos, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de începutul postului Crăciunului, o perioadă de pregătire atât trupească, cât și spirituală pentru întâmpinarea Sărbătorii Nașterii Domnului!