ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joe Biden, un  „catolic devotat”, nu a reușit să-l menționeze pe Dumnezeu nici măcar o dată în discursul său de Ziua Națională a Rugăciunii, sărbătorită miercuri, subliniind în schimb „mișcările morale” și aspecte precum „nedreptatea rasială”.

„De-a lungul istoriei noastre, americanii din multe religii și sisteme de credință s-au orientat spre rugăciune pentru putere, speranță și îndrumare”, a spus Biden, fără a se referi la creștinism sau la Isus Hristos. „Rugăciunea a hrănit nenumărate suflete și mișcări morale puternice - inclusiv lupte esențiale împotriva nedreptății rasiale, a muncii copiilor și a încălcării drepturilor americanilor cu dizabilități”.

„Primul amendament al Constituția noastre protejează drepturile la libera exprimare și libertatea religioasă, inclusiv dreptul tuturor americanilor de a se ruga”, a continuat el. „Aceste libertăți ne-au ajutat să creăm și să susținem o națiune cu o remarcabilă vitalitate și diversitate religioasă de-a lungul generațiilor”.

De fapt, Primul Amendament protejează libertatea de a practica propria religie, nu doar de a te ruga, deși democrații și stânga au folosit focarul de coronavirus ca pretext pentru a interzice oamenilor să meargă la biserică. În aprilie 2020, un comitat din California a mers atât de departe încât a interzis orice cântare în timpul serviciilor bisericești transmise în direct în clădirile goale ale bisericii. „Instrumentele de suflat” și „armonicele” au fost, de asemenea, considerate o amenințare.

De când a ajuns la putere, în ianuarie, noua administrație a accelerat traficul de copii avortați, a încetat o inițiativă a Departamentului de Stat care promovează libertatea religioasă și a autorizat sute de miliarde de dolari pentru avorturi. Casa Albă a sprijinit, de asemenea, finanțarea contribuabililor pentru procedurile de „schimbări de sex”, a încercat să desființeze sporturile specifice sexului pentru copiii americani și a lucrat cu companiile Big Tech pentru a suprima discursurile nefavorabile din punct de vedere politic. "Sărbătorim incredibilul nostru noroc că, în calitate de americani, ne putem exercita convingerile în mod liber - indiferent de credința sau credințele noastre", a spus totuși Biden miercuri, fără un indiciu de ironie.

Discursul lui Biden,  fără a-l menționa pe Dumnezeu seamănă cu mesajul oficial de Paște de la Casa Albă, luna trecută, care, în mod similar, nu a reușit să-l menționeze pe Iisus Hristos și a fost folosit discursul  pentru a insista ca oamenii să ia vaccinul experimental anti-COVID-19.

În ciuda faptului că Biden se numește catolic practicant, atacurile sale radicale asupra vieții, familiei și credinței i-au adus o reacție virtuală fără precedent din partea liderilor catolici americani.

„Președintele ar trebui să nu se mai definească drept un catolic devotat și să recunoască faptul că punctul său de vedere asupra avortului este contrar învățăturii morale catolice”, a declarat arhiepiscopul Joseph Naumann, președintele comitetului pro-viață al Conferinței Episcopilor Catolici (USCCB) din Statele Unite. mai devreme anul acesta. „Când spune că este un catolic devotat, noi episcopii avem responsabilitatea de a-l corecta”.

În ultimele săptămâni, mai mulți prelați americani, printre care Naumann, arhiepiscopul Samuel Aquila de Denver, arhiepiscopul Salvatore Cordileone din San Francisco și cardinalul Raymond Burke au reînnoit apelurile pentru ca politicienilor pro-avort să li se refuze împărtășania sau chiar să fie excomunicați.