De câte ori s-a pronunțat numele Ungariei în discuțiile dintre președintele Statelor Unite ale Americii și cel al României este întrebarea pe care o pune jurnalista Lelia Munteanu în Gândul.

„Așteptând declarația comună a președinților Iohannis și Trump, derulez în minte filmul vizitei premierului Viktor Orban, însoțit de Ministrului Afacerilor Externe și al Comerțului, Péter Szijjártó.

Atunci, în luna mai, într-o atmosferă de mare efuziune, redutabilul duo maghiar cerea președintelui Trump să-i fie asigurat accesul la... rezervele de gaze naturale din Marea Neagră, în caz contrar șantajând cu un nou contract cu Rusia: „Ungaria va semna un nou acord pe termen lung de aprovizionare cu gaze naturale din Rusia dacă grupul american Exxon Mobil Corp nu va lua o decizie finală, până în luna septembrie, privind investiția în proiectul offshore Neptun”.

Problema energiei e una geostrategică și de securitate pentru orice stat. Sau, cum spunea președintele Iohannis în convorbirea cu jurnaliștii acreditați la Cotroceni, „Energia este și sensibilă, și importantă. Securitatea energetică ține de securitatea națională”.
 
O întrebare la care mai devreme sau mai târziu vom avea un răspuns e aceasta: de câte ori s-a pronunțat numele Ungariei în convorbirea tete-à-tête dintre Iohannis și Trump?”, notează ea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews