ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un consorțiu de investitori condus de Soros Economic Development Fund (SEDF) și de Fundația Bill și Melinda Gates a cumpărat compania britanică de testare COVID, Mologic, care a dezvoltat o testare a coronavirusului în 10 minute, relatează Washington Watch.

Colaborarea Gates-Soros face parte dintr-o nouă inițiativă, Global Access Health (GAH), care va investi 'cel puțin' 41 de milioane de dolari în această afacere , potrivit comunicatului. Tranzacția va cuprinde o răscumpărare a tuturor acțiunilor existente ale Mologic - inclusiv a investițiilor deținute de Foresight Group LLP și Calculus Capital.
 
Potrivit Forbes , citând un comunicat de presă de luni, achiziția a fost făcută pentru a crește accesul la "tehnologie medicală de ultimă generație la prețuri accesibile" prin intermediul unui test rapid de "flux lateral" , care oferă un screening de avertizare timpurie pentru Covid-19, deoarece testele negative vor fi din ce în ce mai mult necesare pentru a reveni la "viața normală" - împreună cu pașaportul de vaccinare, bineînțeles.

„SOROS ȘI GATES FAC PARTE DIN COMUNITATEA MILIARDARILOR CARE CAUTĂ SĂ ÎȘI DIRECȚIONEZE EFORTURILE FILANTROPICE CĂTRE AȘA-NUMITUL SUD GLOBAL, REFERINDU-SE, ÎN SENS LARG, LA REGIUNILE DIN AMERICA LATINĂ, ASIA, AFRICA ȘI OCEANIA, DE CARE MULȚI SE TEM CĂ VOR FI LĂSATE ÎN URMĂ PE MĂSURĂ CE VESTUL MAI BOGAT ÎȘI VA ACCELERA ÎN ANII URMĂTORI PROGRAMUL DE VACCINĂRI, TESTE ȘI BULE BIOSECURIZATE. SEAN HINTON, DIRECTORUL GENERAL AL FONDULUI SOROS, A DECLARAT ÎNTR-O DECLARAȚIE CĂ PANDEMIA A "DEMONSTRAT ÎN MOD DUREROS INECHITĂȚILE FUNDAMENTALE" ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII PUBLICE GLOBALE, ADĂUGÂND CĂ ACEASTĂ "TRANZACȚIE UNICĂ" A REUNIT FONDURI FILANTROPICE ȘI INVESTITORI PENTRU A ABORDA PROBLEMA.

ROXANA BONNELL, UN EXPERT ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ DIN CADRUL FUNDAȚIILOR PENTRU O SOCIETATE DESCHISĂ ALE LUI SOROS, CARE SUSȚINE CĂ ESTE CEL MAI MARE FINANȚATOR PRIVAT DIN LUME AL GRUPURILOR DE APĂRARE A DREPTURILOR OMULUI ȘI A JUSTIȚIEI SOCIALE, A DECLARAT: "AȘA CUM AM VĂZUT ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE COVIDIE-19, ACCESUL LA TESTE ESTE ABSOLUT ESENȚIAL ATUNCI CÂND VINE VORBA DE A LIMITA RĂSPÂNDIREA BOLILOR CONTAGIOASE - O PROBLEMĂ CARE NE AFECTEAZĂ ÎN CELE DIN URMĂ PE TOȚI”.  -FORBES

Înființată în 2003 de echipa tată-fiu Mark Davis (CEO) și tatăl Paul (Chief Scientific Officer), Mologic a lucrat în trecut cu brațul filantropic al lui Gates - înființând Centrul pentru Diagnostic Rapid Avansat (CARD) în 2016 cu sprijinul Fundației Gates. Paul Davis este, de asemenea, cunoscut pentru inventarea testului de sarcină Clearblue în 1988 - prima aplicație din lume a tehnologiei fluxului lateral, potrivit companiei.

Aceasta nu este prima dată când Gates și Soros "colaborează". În 2015, un grup de reflecție finanțat de Jeffrey Epstein, Institutul Internațional pentru Pace, a găzduit o conferință "Pregătirea pentru pandemii" la Geneva - la care au participat înalți oficiali de la Fundația Gates, Open Society, OMS, CDC, Crucea Roșie și Institutul Pasteur.