ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că îmi arată clipă de clipă ca sunt un cetățean deprivat de drepturi.

Pentru mine, semnatar și susținător al demersului CpF de clarificare a definiției constituționale a căsătoriei, ceea ce fac mișcarea rezist, nucleul activiștilor profesionițti din ONG-uri și din USR și ceilalți împreună cu ei, este puternic insultător.
 
Cetățean al României egal în drepturi cu #rezist, am sprijinit o inițiativă pur civică ce a îndeplinit absolut toate criteriile de legalitate și de constituționalitate, ca să văd că totul s-a înfundat pentru că nimeni nu vrea să supere niște ambasade și centre de putere care reprezintă orice, numai popoare reale nu.

Această egalitate în drepturi este, însă, pur formală. Și, în conținut, cineva își bate joc rău de tot de drepturile mele. Acest lucru este scos în evidență de acțiunile #rezist, care, vorba partenerului, fac crystal clear că unii cetățeni sunt mai egali decât ceilalți.

De ce?

Pentru că, fără să beneficieze de suportul unor largi mase cetățenești, încălcând toate regulile bunei cuviinței și cele legale, aceste grupuri de agitație politică reușesc să-și atingă obiectivele unul după altul. Deși nu au legitimitate politică. Desi nu au suport civic real. Deși folosesc metode de combat politic provocator, filibustier, de tip gherilă civică. Deși hărțuiesc și lovesc cu pumnul. Deși agresează. 
 
De unde își extrag, atunci, puterea? De la ambasade, aceleași care îmi blochează mie drepturile de cetățean în țara mea. De la servicii, cele care le oferă protecție, jandarmerie non-combat, expunere pe rețelele sociale, logistică și coordonare. De la forțe politice interesate. De la instituții și persoane delegitimate și în criză puternică. 

Este ceva mai clar decât atât?