ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până la un batalion, aproape 1.000 de militari americani, împreună cu tehnică militară blindată și mecanizată, va fi desfășurat la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Aceștia fac parte din brigada mecanizată pe care SUA o trimite în Europa, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Trupele vor fi detașate pe termen lung, dar vor fi rotite la fiecare nouă luni cu celelalte trupe din cadrul brigăzii americane. Militarii americani ce vor ajunge în România, prin rotație, sunt parte a acordurilor bilaterale România - SUA și nu au legătură cu Brigada Multinațională NATO ce va fi formată în țară noastră și la care, până în prezent cel puțin, doar România și Bulgaria s-au angajat că trimit militari, relatează site-ul de știri.

Pe acest subiect, analistul Bogdan Duca are o postare interesantă pe blogul personal. "După ce am intrat în NATO, armata română a fost considerată prea mare, urmând să fie redusă la un efectiv de 75 de mii de oameni- toți angajați (..). Acum aflăm că România este în pericol de a fi invadată de armata rusă și ca atare este necesară prezența unei armate străine de 5000 -6000 de militari pe teritoriul național. Trecem peste întrebarea firească: dacă mai e nevoie de trupe, de ce să nu permitem armatei române să își mărească efectivele cu încă 6000 de militari? Desigur, cu ajutorul unor specialiști din țările NATO, am putea să organizăm în România nu un batalion de o mie de oameni în Dobrogea, ci 5 batalioane, de 5.000 de oameni, care să apere țara de orice invadator. Mai mult decât atât, avem deja câteva mii de militari români care au experiență de luptă prin mai multe țări ale lumii. Nu ar putea fi ei activați în această brigada de „străjeri” neosteniți, gata pregătiți să apere România?”, notează Duca