ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Emil Constantinescu o pune la punct pe Clotilde Armand, intrată într-o vrie a acaparării unor sedii, legal sau ilegal. Pretextul trâmbițat de controversata primăriță USR: școli. Școli peste tot. O intenție nobilă, în aparență. Dar chiar asta vrea? Și există vreun studiu că nu ar fi școli suficiente în Sectorul 1? Nu știm. Dar vă putem prezenta cum se încheie „Promenada verde” inaugurată de primăriță cu tam-tam săptămâna trecută (amintim că a mai inaugurat un pseudo-parc în ultima zi a anului trecut, pe un teren aflat în litigiu):

Sloganul „Școli nu Sedii” e ieftin dar agresiv, de tip „Vrem Spitale, nu Catedrale!”. Acum au spitale, este chiar un PLUS-USR-ist ministru. Și ce fac cu ele? Le lasă să ia foc. Și nimeni nu răspunde...

O întrebare firească se ridică: De ce nu face Clotilde Armand școală (sau bordel?) din sediul USR primit GRATUIT de la stat? Sau chiar din Primărie, ce e loc. Unde au fost găzduiți monștrii expoziției anti-Brâncuși o fi loc și de vreo 100 de copii. Iată răspunsul Institutului Levant al lui Emil Constantinescu la scandalul continuu al primăriței USR:

Clotilde Armand nu știe ce vorbește. Clădirea Institutului Levant, la fel de improprie pentru o școală, precum cabinetul de europarlamentar deschis de ea pe Calea Victoriei

„Într-un comentariu pe facebook, doamna Clotilde Armand deplânge supraglomerarea din școlile Sectorului 1 și își propune să preia clădirea Institutului Levant pentru a o transforma într-o școală. A avut această revelație trecând pe lângă Arcul de Triumf. Oare? Dacă ar fi trecut cu adevărat pe acolo și s-ar fi uitat cu atenție, ar fi putut constata că sediul Institutului Levant nu este la câțiva metri de Arcul Triumf, cum afirmă, și că este impropriu pentru o școală.

Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansată de scriitorul Gabriel Liiceanu și fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuată de deputatul USR Iulian Bulai, este preluată acum de primarul USR al sectorului 1.

Clotilde Armand adaugă la colecția de aberații și minciuni la adesa Institutului Levant și demagogia de cea mai joasă speță. Insinuează că nimeni nu știe ce face Institutul Levant. Era foarte simplu să caute informații pe site-ul Institutului și afla. Dar chiar o interesează adevărul? A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcțional, dar, cu siguranță, dovedește lipsă de profesionalism și rea-credință. Conferințele organizate, programele și proiectele lansate, cu participarea unor personalități prestigioase ale lumii academice internaționale, aparițiile editoriale arată cu prisosință că angajații Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu și respect României.

La fel de demagogică precum prezentarea sediului Institutului Levant drept soluția care ar rezolva problema reală a supraaglomerării din școli este și intenția de a prelua această clădire care aparține statului român.

Clotilde Armand afirmă și că „instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro”. Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3028 lei net,  iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător științific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător științific II (echivalentul unui conferențiar) - 4.177 lei net, iar al unui cercetător științific III: 3.117 lei net.

Postări mincinoase și instigatoare la ură, precum cea a doamnei Clotilde Armand, aduc niște oameni nevinovați, pasionați de cercetarea științifică și dornici de performanță internațională, în situația de a fi hăituiți și înjurați pe rețelele de socializare. În acest caz, Institutul Levant își rezervă dreptul de a apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați.

În final, o întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei și am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceți, n-ar fi bun pentru o școală? Nu-l preluați și pe acela?”

Citiți și Liiceanu desființat de Constantinescu: Un impostor lacom și frustrat, filosof ratat fără operă, ignorat internațional. Măcinat de invidie și ură minciunile lui au proporții delirante. Câte spitale s-ar fi putut face din banii editurii primite de la Pleșu?