ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asumându-și rolul de avertizor public în spațiul românesc asupra problemelor create de actuala criză planetară, ActiveNews a publicat chiar a doua zi de la apariția lui, semnalul despre Apelul științific al doctorului Geert Vanden Bossche, virusolog și expert în vaccinuri, fost angajat al GAVI (inițiativa globală privind vaccinarea) și al Fundației Bill & Melinda Gates, cu privire la vaccinarea anti-Covid cu seruri experimentale ARNm, care, conform aprecierilor sale, va duce la înmulțirea mutațiilor virusului. Studiul lui Bossche, care de altfel este un medic pro-vaccinuri, dat publicității pe 15 martie 2021 și însoțit și de o filmare, a fost semnalat de noi pe 16 martie 2021 sub titlul: „Vaccinurile sunt arme de distrugere în masă”. LUMEA VA PLĂTI CUMPLIT! - Avertismentele grave către OMS ale virusologului Geert Vanden Bossche, fost angajat al Fundației Gates, și ale doctorului Vernon Coleman.

La 10 zile el a revenit cu noi explicații, într-o emisiune de specialitate, de asemenea preluată de ActiveNews, AICI.

Presa de Dămbovița, mituită de filiala Guvernului mondial din România, a „descoperit” Apelul după o lună.

După lansarea scrisorii lui Bossche către OMS și lumea științifică internațională alți specialiști l-au criticat, chestionându-i chiar și sinceritatea apelului, afirmând că unele aspecte le-a surprins corect dar pe altele greșit sau că între rândurile sale se ascunde o agendă secretă a Înșelătoriei Covid. Dar pentru că o dezbatere științifică presupune audierea tuturor părților, platforma cunoscutului avocat Robert F. Kennedy a găzduit ulterior și apărarea lui Bossche, într-un interviu video de lungă durată, realizat de președintele Alianței Internaționale pentru Sănătate Naturală. Chestiuni specioase dar foarte importante, pentru salvarea noastră, a fiecăruia.

După cum am mai spus, motivul pentru care este creditat până la urmă fostul vaccinist al lui Gates de către comunitatea din jurul avocatului RFK, nepotul președintelui JFK, este afirmația-cheie a studiului său, și anume că strategiile actuale de control ale virusului chinezesc, inclusiv programul global de vaccinare în masă, vor crea un "monstru incontrolabil".

Fără a-i împărtăși toate opiniile, ActiveNews a considerat că acest punct de vedere pertinent al medicului Geert Vanden Bossche trebuie cunoscut atât de publicul de specialitate cât și de publicul larg din România, în integralitatea sa. De aceea prezentăm traducerea completă a studiului lui Geert Vanden Bossche, realizată de specialiștii de la ImunoMedica.

Geert Vanden Bossche, somitate în domeniul vaccinologiei: „Vaccinarea poate transforma COVID-19 într-o armă biologică de distrugere în masă”
Fostul angajat de rang înalt al Fundației Bill & Melinda Gates avertizează asupra consecințelor dezastruoase ale vaccinării în masă și ale măsurilor restrictive

Geert Vanden Bossche, o somitate în domeniul virusologiei și vaccinologiei, cu o carieră strălucită în diferite companii de vaccinuri, între altele ca fost Senior Program Officeral Fundației Bill & Melinda Gates și fost manager de proiecte pentru vaccinurile anti-Ebola al Alianței Globale pentru Vaccinuri și Imunizare (Global Alliance for Vaccines and Immunization – GAVI) din Geneva, trage un vehement semnal de alarmă asupra consecințelor dezastruoase asupra sănătății publice mondiale ale actualei campanii de vaccinare în masă și ale măsurilor restrictive de prevenire a infectării. El declară fără menajamente că situația este extrem de critică, arătând că un virus aproape inofensiv se poate transforma în scurt timp într-un „monstru” de nestăpânit, într-o adevărată armă biologică de distrugere în masă.

Tonul lui Bossche sună prea vehement pentru un apel științific, și totuși expertul belgian afirmă că situația este atât de gravă, încât demersul său nu este suficient de vehement și de puternic. În scrisoarea deschisă adresată în primul rând Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), dar și tuturor autorităților internaționale responsabile, atrage atenția că măsurile de prevenire a infectării, aplicate la scară largă (izolarea socială, restricțiile de circulație, de călătorie etc.), combinate cu campaniile de vaccinare în masă în plină pandemie, nu pot decât să conducă la multiplicarea unor variante extrem de infecțioase ale virusului.

De asemenea, Bossche acuză fără menajamente complicitatea tacită a elitelor științifice care consiliază astăzi factorii politici. Pur și simplu, afirmă că mediile științifice cu putere de decizie și acțiune ignoră evidențele științifice puse la dispoziție de personalități în domeniul virusologiei și vaccinologiei. De asemenea, solicită cu insistență organizarea unor dezbateri științifice libere asupra acestor probleme urgente de sănătate publică, așa încât să se ajungă la găsirea unor soluții cu adevărat eficiente.

Motivele de îngrijorare ale lui Bossche țin de faptul că măsurile menționate (restricțiile și vaccinarea în masă) vor provoca suprimarea imunității înnăscute a populației prin insuficienta interacțiune cu mediul înconjurător, ca urmare a măsurilor de carantinare, dar și prin vaccinarea în masă cu un tip de vaccinuri care produc anticorpi specifici, activi pe termen scurt, dar care, pe termen lung, blochează sistemul imunitar înnăscut, favorizând în același timp apariția unor variante foarte infecțioase ale virusului, capabile să eludeze sistemul imunitar prin fenomenul cunoscut sub numele de evaziune imună.

În principiu, Bossche vede soluția în consolidarea sistemului imunitar înnăscut și în dobândirea imunității de turmă, care se dobândește atunci când o pandemie este lăsată să-și urmeze propriile legi de manifestare, știut fiind că, în condiții normale, se autolimitează. În acest sens, o soluție, din punctul său de vedere, sunt vaccinurilor pe bază de celule Natural Killer, care întăresc sistemul imunitar înnăscut.

Avem motive să-i acordăm încredere lui Geert Vanden Bossche? Cariera sa (Curriculum vitae) este cea mai bună garanție a expertizei sale. Bossche este Doctor în Medicină Veterinară al Universității din Ghent (Belgia) și are un PhD în Virusologie al Universității din Hohenheim (Germania). După o carieră academică de succes, a colaborat cu diferite companii de vaccinuri (GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals) în care a jucat diferite roluri în cercetarea și dezvoltarea vaccinurilor (Vaccine R&D). Ulterior, a lucrat pentru Fundația Bill & Melinda Gates ca Senior Program Officer, după care a colaborat cu Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (Global Alliance for Vaccines and Immunization – GAVI) ca manager de programe senior pentru vaccinurile anti-Ebola. La GAVI a făcut eforturi susținute să dezvolte un vaccin eficient împotriva Ebolei. De asemenea, a reprezentat GAVI în diferite foruri, inclusiv în întâlniri cu Organizația Mondială a Sănătății (WHO), pentru a evalua progresul în lupta împotriva Ebolei și pentru a alcătui planuri pentru pregătirea împotriva unei pandemii globale. În 2015 a fost implicat în evaluarea siguranței vaccinului anti-Ebola folosit în studii clinice conduse de WHO în Guineea. Analiza datelor științifice pe care a realizat-o a fost publicată de WHO în The Lancet în 2015 și a fost trimisă tuturor autorităților internaționale de sănătate implicate în programul de vaccinare Ebola. După colaborarea cu GAVI, Geert a început o colaborare cu Centrul German pentru Cercetarea Infecțiilor din Köln, ca Șef al Departamentului de Dezvoltare a Vaccinurilor. A lucrat, de asemenea, ca director global de proiect pentru vaccinurile Influenza în cadrul companiei Solvay Biologicals, unde a fost responsabil cu dezvoltarea preclinică a vaccinurilor Influenza. A fost, de asemenea, director al programelor de cercetare la compania NOVARTIS VACCINES & DIAGNOSTICS. În prezent, este consultant independent în biotehnologie și vaccinuri, conducându-și propria cercetare în domeniul vaccinurilor bazate pe celule Natural Killer.
Textul integral al Apelului
Redăm mai jos traducerea integrală a scrisorii deschise către Organizația Mondială a Sănătății, a lui Geert Vanden Bossche, dată publicității pe 6 martie 2021:

„Pot fi considerat orice, numai un „antivaxxer”, nu. Ca om de știință, nu recurg, de regulă, la platformeantivaxxer pentru a-mi exprima pozițiile asupra temelor legate de vaccinuri. Astfel, ca virusolog pasionat și expert în vaccinuri, iau poziție împotriva vaccinurilor numai atunci când sunt administrate într-un mod care pune în pericol sănătatea publică, mai exact, atunci când este ignorată evidența științifică. Situația extrem de critică cu care ne confruntăm în prezent mă obligă să dau publicității acest apel de maximă urgență, care oricum, în raport cu amploarea fără precedent pe care a luat-o intervenția omului în pandemia de COVID-19, amenințând să declanșeze o catastrofă globală fără precedent, nu este suficient de răsunător și de puternic.

Așa cum am afirmat, nu sunt împotriva vaccinării. Dimpotrivă, vă pot asigura că oricare dintre vaccinurile curente au fost concepute, dezvoltate și fabricate de oameni de știință brilianți și competenți. Totuși, acest tip de vaccinuri profilactice anti-COVID sunt total inadecvate și chiar extrem de periculoase, atunci când sunt folosite în campanii de vaccinare în masă în timpul unei pandemii virale. Vaccinologii, cercetătorii și clinicienii sunt orbiți de efectele pozitive pe termen scurt ale vaccinurilor, dar nu par să-și facă griji asupra consecințelor dezastruoase pentru sănătatea globală pe termen lung. Ca om de știință - și vă rog să mă contraziceți cu argumente științifice, dacă greșesc cu ceva- îmi este greu să înțeleg cum vor putea actualele intervenții să împiedice circulația unor variante mai infecțioase ale virusului, care astfel se poate transforma într-un monstru de nestăpânit.

În momentul de față lucrez contra cronometru la finalizarea unei lucrări științifice pe această temă, a cărei publicare, din păcate, se pare că va veni prea târziu, dată fiind amenințarea crescândă a răspândirii rapide a unor variante extrem de infecțioase ale virusului. De aceea, am decis să dau deja publicității un rezumat al descoperirilor mele, precum și ideile principale ale comunicării mele de la recentul Vaccine Summit, care avut loc pe 1-3 martie 2021, în Columbus (Ohio, SUA). Pe 1 martie 2021 am pus la dispoziția organizațiilor internaționale de sănătate, inclusiv Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), analiza mea asupra actualei pandemii, bazată pe informații bine documentate de biologie imună a COVID-19. Dat fiind nivelul de urgență, i-am îndemnat să ia în considerare îngrijorările mele și să inițieze o dezbatere științifică asupra consecințelor dăunătoare ale unei viitoare „evaziuni imune virale”. Pentru cei care nu sunt experți în acest domeniu, atașez în continuare o versiune mai accesibilă a datelor științifice care se află în spatele acestui fenomen insidios (https://www.rsc.org/events/detail/44889/vaccines-summit-ohio-2021).

Cu toate nu mai avem timp de pierdut, nu am primit nici un răspuns din partea acestor organizații. Experții în domeniu și politicienii au ales să tacă, deși, pe de altă parte, sunt dispuși să vorbească despre relaxarea măsurilor de prevenire a infectării și despre „libertatea din primăvară”. Afirmațiile mele nu se bazează decât pe date științifice și nu pot fi contrazise decât cu date științifice. De regulă, în mediile științifice este greu să faci afirmații incorecte fără a fi criticat de colegii de breaslă. De data aceasta însă, se pare că acea elită a oamenilor de știință care îi consiliază pe liderii politici mondiali preferă să tacă. Pe masă au fost puse destule dovezi științifice, dar au rămas neatinse de cei care au putere de decizie și acțiune. Cât timp putem ignora problema, în condițiile în care, în prezent, există extrem de multe dovezi că evaziunea virală imună amenință umanitatea? Să nu spună cineva mai târziu că nu a știut sau că nu a fost avertizat!

În această scrisoare plină de îngrijorare, mi-am pus la bătaie toată reputația și credibilitatea. Aștept din partea dumneavoastră, gardieni ai omenirii, cel puțin același lucru. Este de maximă urgență! Organizați dezbateri științifice! Prin toate mijloacele, răsturnați situația!
De ce vaccinarea în masă în plină pandemie creează un monstru de nestăpânit
Întrebarea-cheie este de ce nimeni nu-și face griji în fața eventualității unei evaziuni imune. Dați-mi voie să explic acest lucru prin intermediul unui fenomen mai ușor de înțeles, rezistența antimicrobiană, care poate fi extrapolat cu ușurință la „antibioticele antivirale” generate de organism. Într-adevăr, anticorpii produși de sistemul nostru imunitar pot fi considerați antibiotice antivirale autogenerate, indiferent dacă sunt parte a sistemului nostru imun înnăscut (așa numiții anticorpi „naturali”) sau provocate ca răspuns la patogeni specifici (așa-numiții anticorpi „dobândiți”). Anticorpii naturali nu sunt specifici germenilor, în timp ce anticorpii dobândiți sunt în mod specific direcționați către agentul patogen invadator. La naștere, sistemul nostru imun este „neexperimentat”, dar bine stabilit. Ne protejează de o mulțime de patogeni, prevenind astfel ca acești agenți patogeni să provoace îmbolnăviri. De vreme ce sistemul imunitar nu-și poate aminti agenții patogeni cu care s-a confruntat (imunitatea înnăscută neavând „memorie imunologică”), putem continua să ne bazăm pe el, cu condiția să îl menținem suficient de „antrenat”.

Această „antrenare” a sistemului imunitar se dobândește printr-o expunere regulată la o multitudine de agenți de mediu, incluzând agenții patogeni. Pe de altă parte, pe măsură ce îmbătrânim, ne vom confrunta tot mai mult cu situații în care imunitatea noastră înnăscută (adesea numită „prima linie de apărare imună”) nu este suficient de puternică pentru a opri agentul patogen la intrare (mai ales prin barierele mucoase, cum sunt epiteliul respirator sau cel intestinal). În acest caz, sistemul imunitar trebuie să răspundă la efectori mai specializați ai sistemului nostru imunitar (de ex., anticorpi antigen specifici și celulele T) pentru a lupta cu agentul patogen. Astfel, pe măsură ce înaintăm în vârstă, crește tot mai mult imunitatea patogenică specifică agentului patogen, incluzând anticorpi extrem de specifici. Cu cât acești anticorpi au o mai mare afinitate cu agentul patogen (cum ar fi un virus) și pot atinge concentrații ridicate, vor depăși destul de ușor anticorpii noștri naturali pentru a se fixa pe agentul patogen/virus. Este exact tipul de anticorpi extrem de specifici, având o mare afinitate cu agentul patogen, indusă de actualele vaccinuri COVID-19. Desigur, scopul nobil al acestor anticorpi este de a ne proteja împotriva COVID-19. De ce ar trebui atunci să ne îngrijoreze folosirea acestor vaccinuri în combaterea COVID-19?

Ei bine, la fel ca regulile care se aplică antibioticelor antimicrobiene clasice, este esențial ca „antibioticele antivirale” auto-generate să fie puse la dispoziție în concentrație suficientă și să fie croite după caracteristicile inamicului nostru. Acesta este motivul pentru care, în cazul unei boli bacteriene este esențial nu numai să alegi tipul corect de antibiotic (pe baza rezultatelor unei antibiograme), ci și să iei antibioticul suficient de mult timp (potrivit prescripțiilor). Eșecul în respectarea acestor exigențe conduce la riscul ca microbii să supraviețuiască și să provoace înrăutățirea bolii. Un mecanism foarte asemănător poate funcționa și în cazul virusurilor, mai ales al celor care pot suferi cu ușurință mutații într-un timp scurt (cum este cazul Coronavirusului). Când presiunea exercitată de apărarea imună începe să amenințe replicarea și transmisia virală, virusul va îmbrăca o nouă haină, ca să nu mai poată fi ușor recunoscut și, astfel, să nu mai fie atacat de sistemul imunitar al gazdei. Acum virusul este capabil să se sustragă imunității (acesta este așa-numitul fenomen al „evaziunii imune”), iar prin această strategie are încă suficiente posibilități de a se replica. Spre deosebire de majoritatea bacteriilor, virusurile trebuie să se bazeze pe celulele-gazdă vii pentru a se replica. Acesta este motivul pentru care ocurența „mutanților de evaziune” nu este prea îngrijorătoare, atât timp cât probabilitatea ca virușii ce întâmpină astfel de situații să găsească rapid o altă gazdă este foarte mică.

Oricum ar fi, nu acesta este cazul în timpul unei pandemii virale, când virusul se împânzește pe tot globul prin numeroși subiecți care răspândesc și transmit virusul (printre care se numără „purtătorii” asimptomatici). Cu cât este mai mare încărcătura virală, cu atât este mai mare probabilitatea ca virusul să lovească subiecți care nu au fost încă infectați sau care s-au infectat, dar nu au dezvoltat simptome. Dacă nu sunt suficient de protejați de apărarea lor imună înnăscută (prin anticorpi naturali), vor face boala COVID-19, întrucât nu se pot baza pe alți anticorpi, cum ar fi anticorpii dobândiți. Există numeroase rapoarte de specialitate care sugerează că creșterea anticorpilor specifici proteinei Spike la persoanele infectate asimptomatic este mai degrabă limitată și doar de scurtă durată. Mai mult, acești anticorpi nu au dobândit o deplină maturitate. Astfel, infecția virală asociată cu o situație în care concentrația și maturitatea anticorpilor este sub nivelul optim permite virusului să selecteze mutații prin care să se sustragă presiunii imune. Selectarea acelor mutații se face de preferință prin proteina Spike, responsabilă cu infectarea virală. Pe măsură ce mutațiile selectate conferă virusului o capacitate infecțioasă crescută, devine mult mai ușor pentru virus să provoace o boală gravă în subiecții infectați. Cu cât sunt mai mulți cei care dezvoltă boala simptomatică, cu atât virusul își poate asigura mai bine propagarea și perpetuarea (persoanele care fac o formă severă a bolii vor transmite mai mult virus și pe o perioadă de timp mai lungă decât subiecții infectați asimptomatic). Din păcate, faptul că anticorpii specifici proteinei Spike au o creștere de scurtă durată face ca virusul să poată fenta anticorpii înnăscuți. Aceștia sunt scoși din joc, pentru că au o afinitate mai scăzută cu proteina Spike decât anticorpii dobândiți, ce prezintă afinitate specifică. Astfel, odată cu o rată crescândă a infectării în rândul populației, va crește constant numărul subiecților infectați care prezintă o creștere temporară a anticorpilor specifici proteinei Spike. În consecință, va crește numărul subiecților infectați care vor cunoaște o scădere temporară a imunității lor naturale. Ca rezultat, un număr tot mai mare de subiecți vor deveni mai susceptibili să facă forme grave, în loc să manifeste doar simptome ușoare (care să se limiteze la tractul respirator superior) sau chiar să nu prezinte simptome. 

 

 

Traducerea completă la ImunoMedica