ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis ar fi declarat, marți, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domeniile esențiale, în special pentru personalul medical, potrivit trimisului special al Agerpres, Florentin Peia. 

Aflat la New York, la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU, Iohannis a spus într-o discuție cu jurnaliștii care îl însoțesc că "Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin".

Președintele ar mai fi afirmat că restricțiile viitoare vor fi diferențiate între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. Totodată, șeful statului a spus că certificatul de vaccinare ar fi singura soluție pentru a limita restricțiile.
 
Pe 9 iulie, Klaus Iohannis pleda pentru vaccinare, dar dădea asigurări că aceasta NU va fi obligatorie:
 
„Vaccinarea se impune, adică este de dorit, este importantă, este necesară. Nu, eu nu sunt adeptul vaccinării obligatorii. Noi de la început, de când spunem de diferite tipuri de vaccin, am spus că vaccinarea este voluntară și așa va rămâne, însă sunt de părere că este nevoie de mai multă vaccinare.”
 
Recent, guvernul premierului Florin Cîțu, pe care Iohannis îl susține deschis, a introdus neconstituțional (prin ordonanță de urgență) Pașaportul de Vaccinare.
 
Or, președintele s-a declarat în mai multe rânduri împotriva acestui instrument discriminatoriu. Iată ce afirma Iohannis pe 21 aprilie anul acesta:
 
„Trebuie să clarific. Nu am fost reticent față e ideea unui certificat, am fost reticent față de ideea unui pașaport discriminatoriu de vaccinare. Nu cred că putem să facem o discriminare pe baza vaccinării, nu putem să împărțim cetățenii europeni în două categorii: unii să meargă în concediu și alții să nu meargă. Sunt drepturi care sunt statuate și care sunt garantate pentru toată lumea.”