ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o săptămână după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a anunțat că investighează inflamațiile cardiace la tinerii adulți recent vaccinați, Connecticut a raportat 18 noi cazuri de probleme cardiace în rândul adolescenților care au primit un vaccin COVID. Toate cele 18 cazuri au dus la spitalizare - marea majoritate pentru câteva zile, a relatat NBC Connecticut. Cazurile au fost raportate la Departamentul de Sănătate Publică din Connecticut de către furnizorii de vaccinuri, a declarat Deirdre Gifford, comisar interimar pentru sănătate, informează The Defender.

Primul caz la Connecticut Children's a fost fiul de 17 ani al lui Rachel Hatton, Gregory. "Este terifiant", a spus Hatton. Fiul ei a început să se plângă de dureri puternice în piept la trei zile după a doua doză de vaccin. Aceasta s-a înrăutățit în a patra zi, provocând dureri de spate.

După analize de sânge și o radiografie, medicii l-au diagnosticat pe Gregory cu pericardită, o inflamație a țesutului care înconjoară inima și care poate provoca dureri acute în piept și alte simptome. "L-au conectat la un monitor cardiac, au făcut mai multe EKG-uri, ecocardiograme. Cei de la boli infecțioase au venit de fapt și au făcut propriul set de analize de sânge pentru a încerca să își dea seama dacă nu cumva ar fi putut fi cauzat de altceva, un fel de infecție, altceva, cum ar fi boala Lyme. L-au testat pentru tot felul de lucruri și, rând pe rând, aceste teste au ieșit negative", a spus Hatton.

Medicii nu au putut confirma că afecțiunea lui Gregory a fost cauzată de vaccinul COVID, dar alți doi pacienți vaccinați recent s-au prezentat la spital cu simptome similare. Un purtător de cuvânt de la Connecticut Children's a declarat că pacienții au prezentat atât pericardită, cât și miocardită

Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac care poate duce la aritmie cardiacă și deces. Potrivit Organizației Naționale pentru Tulburări Rare, miocardita poate fi rezultatul unor infecții, dar "cel mai frecvent miocardita este rezultatul reacției imunitare a organismului la afectarea inițială a inimii".

Hatton a spus că fiul ei este acum în șomaj, ia medicamente și este conectat la un monitor cardiac. El va face un alt RMN în iunie pentru a vedea dacă starea lui s-a îmbunătățit. "Nu dorm pentru că... dacă îl aud pe fiul meu strănutând sau dacă pare că nu mai are aer când îl sun în pauza de la serviciu, devin nervoasă pentru că pur și simplu nu știu ce s-ar mai putea întâmpla. Practic, acum are o afecțiune cardiacă și este înspăimântător", a spus ea.

NBC Connecticut a vorbit cu alți părinți ai unor adolescenți care au primit prima doză de vaccin COVID și care sunt programați să o primească pe a doua. "Nu-mi vine să cred că guvernul ar scoate pe piață o injecție care ar avea un impact negativ asupra sănătății copilului meu, așa că susțin vaccinul 100%", a declarat Heather Salgado.

"Am încredere în știință, iar recomandarea este de a face vaccinul", a spus Theresa Galizia.

Alți părinți, precum Siobhan Cefarelli, au avut rezerve. "Una este ca eu să mă vaccinez, dar pentru copilul meu să se vaccineze, este cam înfricoșător să nu știu ce se va întâmpla și să nu se facă multe cercetări în acest sens".

Hatton a spus că a împărtășit povestea fiului ei pentru că a vrut ca părinții să fie conștienți. În ciuda faptului că medicii spun că această afecțiune este rară, Hatton a explicat că nu pare rară atunci când îți afectează propriul copil.

CDC nu a stabilit dacă vaccinurile au fost cauza afecțiunii cardiace raportate în cazurile din Connecticut. Dar comitetul de siguranță al CDC a publicat un aviz la 17 mai, alertând medicii cu privire la rapoartele de miocardită, care părea să apară cu precădere la adolescenți și adulți tineri, mai des la bărbați decât la femei, mai des după a doua doză și, de obicei, în termen de patru zile după vaccinarea cu vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă, că administrația Biden va continua să îi sfătuiască pe tineri să se vaccineze, în pofida cazurilor raportate de miocardită.

"Experții noștri în domeniul sănătății și în domeniul medical continuă să transmită în continuare că este un pas corect ca tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să se vaccineze, că acestea sunt cazuri limitate și că, evident, riscurile de a contracta COVID sunt cu siguranță semnificative chiar și pentru persoanele de această vârstă", a declarat Psaki.

Potrivit datelor CDC, rata de mortalitate în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani care contractează COVID și sunt spitalizați ulterior este de 0,7%, mulți dintre ei prezentând simptome ușoare sau nu prezintă niciun simptom. Rata mortalității cauzate de COVID la toate categoriile de vârstă ale adolescenților este mai mică de 0,1%.

În timp ce cifrele CDC par să contrazică evaluarea lui Psaki cu privire la riscul tinerilor de a contracta COVID, noi cercetări sugerează că și cifrele CDC sunt prea mari.

După cum a relatat The Defender, două lucrări publicate la 19 mai în revista Hospital Pediatrics au constatat că spitalizările pediatrice pentru COVID au fost supradimensionate cu cel puțin 40%, având implicații potențiale asupra cifrelor la nivel național folosite pentru a justifica vaccinarea copiilor.