ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a câștigat cu o mare diferență alegerile republicane din Nevada, trasnmite BBC. 


Singura altă persoană al cărei nume a fost înscris pe buletinul de vot a fost Ryan Binkley, un pastor și om de afaceri.

Aceasta înseamnă că Trump va lua toți cei 26 de delegați din Nevada, sistemul folosit de partide pentru a-și stabili candidatul la președinție.

Rezultatele inițiale raportate de CNN arătau că fostul președinte a obținut 99% din voturi.

Adresându-se pe scurt la o petrecere a victoriei din Las Vegas, Donald Trump a declarat: "Dacă vom câștiga acest stat, vom câștiga cu ușurință alegerile din noiembrie".

El a câștigat acum competițiile în trei state - Nevada, Iowa și New Hampshire - ceea ce îl face candidatul republican prezumtiv la alegerile generale din noiembrie.

De asemenea, Trump a câștigat și în Insulele Virgine americane, un teritoriu neîncorporat.

Singura contracandidată serioasă a lui Donald Trump rămasă în cursă, fostul guvernator al Carolinei de Sud Nikki Haley, alesese să nu participe la alegerile din Nevada și să se prezinte în schimb la votul primar din acest stat.

În Nevada au avut loc două scrutine separate din cauza unei dispute între Partidul Republican din stat și legislativul de stat controlat de democrați.

Echipa lui Nikki Haley a declarat că nu a luat parte la adunare, susținând că aceasta a fost "aranjată pentru Trump".

Următoarea oprire a lui Trump va fi Carolina de Sud, unde se va confrunta din nou cu Nikki Haley.