ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noutăți în scandalul „Bâstroe": premierul Nicolae Ciucă susține că încă așteaptă acordul lui Volodimir Zelenski pentru ca partea română să poată efectua măsurători în Dunăre, scrie RomâniaTV.

Miercuri, în timpul unei conferințe de presă susținută la Călărași, Nicolae Ciucă a declarat că echipele românești sunt pregătite să înceapă măsurătorile pe Canalul Bâstroe și pe brațul Chilia, dar încă mai așteptă ca oficialii din Ucraina să le dea acceptul:

„A fost o întâlnire tripartită între reprezentanții Comisie Europene, partea tehnică ucraineană și partea tehnică a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoare.

Din datele care mi-au fost raportate, urma ca în acord cu partea ucraineană și reprezentanții Comisiei Europene să primim aprobare pentru măsurători pe brațul Chilia, pe partea ucraineană și pe canalul Bâstroe.

Acum azi, înainte să plec de la Guvern, nu aveam date privind aprobarea.
 
Ca atare, când va veni aprobarea, echipele vor merge în teren, dacă nu se va clarifica situația cu partea ucraineană”, a declarat Nicolae Ciucă.