ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru că 20 martie este ziua unui protest mondial împotriva restricțiilor pandemice, Starea de Libertate a dat adunarea sâmbătă la ora 15:00 la fântânile de la Universitate, de unde se va pleca spre Parcul Izvor, pentru a manifesta și împotriva obligativității vaccinării. Americanii încep protestele cu o zi mai devreme, când se vor pronunța împotriva implementării tehnologiei 5G, considerate periculoasă pentru sănătatea omului și a mediului.
 
În SUA, primul protest anunțat se va desfășura la sediul SpaceX din Hawthorne, California, pe 19 martie, informează cei de la Stop5Ginternational. SpaceX este o companie privată din SUA. deținută de Elon Musk, încă din anul 2002.În general, este cunoscută publicului larg pentru realizarea de vehicule pentru transport în spațiul cosmic.

Tehnologia 5G este dăunătoare pentru sănătate, după cum avertizau ActiveNews și alte instituții culturale. Pe lângă efectele devastatoare pe care le are asupra sănătății, noua tehnologie poate provoca epuizarea stratului de ozon, prin prisma planificării numărului mare de lansări în spațiul cosmic, anunță the Defender, citând un articol din Environmental Health Trust

În 20 martie va avea loc un protest internațional împotriva noii tehnologii. Coordonatoarea proiectului 5G Free California, a dat semnalul de alarmă: „Planeta ne cheamă ! Dacă a fost vreodată o criză existențială pe pământ, suntem acum în ea. Vă rugăm alăturați-vă pentru a lua măsuri”, a fost mesajul lui Julie Levine.

Tehnologia 5G este promovată la un nivel înalt din cauza companiilor multinaționale de telecomunicații, dar ținând cont de componența sa militară, a existat, de asemenea, o influență exercitată de către Pentagon, amintește Defender.

Directorul proiectului pentru apărarea sănătății în rândul copiilor împotriva 5G, dar și a programului Wireless-ul afectează, Dafna Tachover, a precizat că „Conștientizarea riscurilor de sănătate ale radiațiilor fără fir s-a acumulat de zeci de ani. Fără a ține cont de pericole, industria telecomunicațiilor continuă să propage tehnologia wireless”. De asemenea, Tachover a mai adăugat că un lucru eficient în această propagandă îl reprezintă campaniile media și aplicațiile menite să atragă publicul, în special copiii

Potrivit epidemiologului Dr. Devra Davis, fondatoarea Environmental Health Trust, instalațiile wireless 5G produc emisii de frecvențe radio care cauzează poluarea mediului și, implicit, dezvoltă apariția cancerului, dar, în același timp, deteriorează țesutul nervos, având și alte efecte devastatoare asupra păsărilor, albinelor și, nu în ultimul rând, produce efecte dăunătoare copacilor. Toate aceste rezultate au fost obținute în urma studiilor efectuate de către Programul Național de Toxicologie al SUA și Institutul Ramazzini, cel mai important centru de testări din Italia. 

Davis a mai precizat că peste 400 de cercetători științifici, sprijiniți de mii de cadre medicale, au cerut suspendarea implementării 5G-ului. În apărarea tehnologiei simple a cablurilor coaxiale sau a celei cu fibre, Davis a susținut că sunt superioare tehnologiei fără fir, deoarece se mișcă mult mai rapid, sunt mai rezistente și eficiente din punct de vedere energetic și mai ușor de apărat împotriva atacurilor cibernetice. Medicul epidemiolog a încheiat susținând că „mai presus de toate, conexiunile prin cablu sunt mai puțin periculoase pentru sănătatea noastră, dar și a alor ființe cu care împărtășim această planetă”.

Într-un articol științific american, doctorul Joel Moskowitz, directorul Centrului pentru sănătatea familiei și a sănătății publice în școli, de la Universitatea Berkeley California, a scris: „Cea mai recentă tehnologie celulară 5G va utiliza unde milimetrice pentru prima dată, pe lângă microundele care au fost utilizate pentru tehnologiile celulare mai vechi, pornind de la 2G la 4G. Având o acoperire limitată, 5G va necesita antene celulare la fiecare 100 de metri -până la 200 de metri, expunând mulți oameni la radiațiile undelor milimetrice”. 

Experții militari prevăd că sistemul 5G va juca un rol esențial în utilizarea armelor hipersonice, printre care se numără și rachetele purtătoare de focoase nucleare care călătoresc cu o viteză superioară celei mach 5 (1715 m/s). În această ordine de idei, tehnologia va permite ghidarea pe traiectorii variabile, schimbând direcțiile într-o fracțiune de secundă pentru a evita rachetele interceptoare, potrivit lui Manlio Dinuci într-un articol intitulat „Scopul ascuns al tehnologiei militare 5G”. 

Departamentul Apărării al SUA anunța la 8 octombrie 2020 premii în valoare de 600 de milioane de dolari pentru experimentarea și testarea tehnologiei 5G în cinci locații de testare, care aparțin de armata americană. Un comunicat de presă al DOD (Department of Defence) susține că Ministerul american al Apărării este în fruntea testelor și experimentelor 5G, ceea ce va duce la consolidarea capacității naționale de luptă, precum și a competivității economice a Statelor Unite. 

Referitor la componenta militară a tehnologiei 5G, Bruce Gagnon, coordonatorul Rețelei Mondiale Împotriva Armelor și a Puterii nucleare în spațiu, a spus într-un interviu că „Nu este o surpriză faptul că mass-media corporatistă împinge 5G-ul într-un mod atât de amplu, fără nicio reținere. Pentagonul știe că vitezele mari oferite de 5G vor permite o supraveghere spațială mai mare... Lansările a zeci de mii de sateliți 5G vor întări faptul că fiecare persoană va avea un satelit peste cap 24 de ore din 24, 7 zile din 7”.

Revenind la ideea protestelor internaționale, vă prezentăm Declarația Internațională pentru Stoparea tehnologiei 5G, citată de the Defender: 

„Avem în vedere să asigurăm o lume în care 5G, 6G sau orice altă formulă ce conține G este înlocuită de o tehnologie sigură, supusă controlului, pentru a asigura sănătatea și bunăstarea vieții de pe planetă. Avem în plan să asigurăm o lume în care sănătatea și bunăstarea vieții va prima în fața câștigului corporatist”.