ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis vineri un mesaj de condoleanțe la trecerea în veșnicie a pictorului bisericesc Marian Pietriș, informează Basilica.

„27 ianuarie 2023

Familiei regretatului pictor bisericesc
Marian Pietriș

Îndoliată familie

Am primit cu profundă întristare vestea trecerii din această viață a distinsului pictor bisericesc Marian Pietriș, în ziua de vineri, 20 ianuarie 2023.

Pe domnul Marian Pietriș l-am cunoscut când, făcând parte din echipa de pictori coordonată de Domnii Marcel Codrescu și Daniel Codrescu, a lucrat la Catedrala Patriarhală, Reședința Patriarhală, Palatul Patriarhiei și mai târziu la Catedrala Mântuirii Neamului.

Născut la data de 14 martie 1967 în comuna Răsuceni, jud. Giurgiu, pictorul Marian Pietriș și-a început ucenicia pe șantierele pictorului bisericesc Marian Goagea, la vârsta de 14 ani.

În anul 1991, s-a căsătorit cu domnișoara Luminița, având împreună o fiică, Iulia-Ioana, fiind un model de tată și soț iubitor. (...)” - integral la Basilica.

Dumnezeu să-l ierte!

Foto: Daniel Codrescu