ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul de afaceri Anton Cerepennikov, șeful celei mai mari companii IT din Federația Rusă, a decedat sâmbătă, la doar 40 de ani, din cauza unui atac de cord. Anunțul a fost făcut de agenția de presă rusă TASS, care citează serviciul de presă al companiei, transmite EVZ.

Cu mare tristețe anunțăm că pe 22 iulie, sâmbătă, la vârsta de 40 de ani, s-a stins din viață șeful ICS Holding, cunoscutul antreprenor rus în tehnologie Anton Andreevici Cherepennikov. Cu toții plângem aceste momente”, se arată în mesaj.

Cauza preliminară a morții lui Cherepennikov este stopul cardiac, a declarat serviciul de presă al companiei pentru TASS.

Ministrul Dezvoltării Digitale al Federației Ruse, Maksut Șadaev, și-a exprimat condoleanțele familiei și prietenilor lui Cerepennikov și a promis că va oferi tot sprijinul posibil companiei și angajaților săi.

Despre Cerepennikov, presa de opoziție din Rusia scria că are legături cu serviciile de securitate ale Rusiei, fiind implicat în tehnologia informațiilor. De asemenea, se subliniază că agențiile de presă ruse s-au grăbit să spună despre cauza decesului că a fost un infarct, însă din informațiile lor, o autopsie nu ar fi fost încă efectuată.

Cerepennikov se născuse la Moscova pe 7 mai 1983.