ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr în vârstă de doar 28 de ani, angajat la compania Guntner din Zona Industrială Vest a Sibiului, a decedat subit joi seara, în timpul lucrului. Potrivit reprezentanților companiei, bărbatul, aflat la serviciu în schimbul doi, s-a prăbușit deodată la pământ în zona de lucru, relatează România TV

Reprezentanții firmei spun că evenimentul este unul tragic și, totodată, inexplicabil, iar autoritățile au demarat cercetări pentru a stabili în ce condiții a survenit decesul. Cert este că bărbatul a suferit un stop cardio-respirator și, în ciuda manevrelor de resuscitare, el nu a mai putut fi salvat.

Prietenii tânărului Claudiu Dinu sunt în stare de șoc și și-au exprimat ultimele gânduri pe rețelele de socializare.

„Claudiu al nostru, iubit și respectat de toți, om cu suflet bun și blând… Unde te-ai grăbit??? De când am primit această dureroasă veste nu găsesc cuvinte și nici înțelepciune să înțeleg! Doar Dumnezeu știe de ce te-a vrut lângă el! Mi-ai fost ca un frate mai mereu, mereu ai avut grijă de mine, trebuia să ne revedem anul ăsta în vară… De ce te-ai grăbit să pleci?! Nu pot să cred că ai plecat dintre noi, nu pot să cred că nu mai ești, nu am apucat să îți mulțumesc pentru toate sfaturile și pentru că mi-ai fost alături în fiecare clipă. Nu pot să cred că o să vin acasă și nu o să te mai găsesc acolo, pe strada unde am crescut. Încerc să fi puternică și demnă, așa cum erai tu, dar mă pierd, rătăcesc și caut amintiri, orice legat de tine. Îți voi păstra amintirea așa cum ți-ai dorit-o”, a scris pe Facebook Diana, o prietenă din copilărie.
 

„Finule, unde ești: Ce ne-ai făcut? Cui ne-ai lăsat? Pe cine mai cunun eu? Multe întrebări și niciun răspuns. Te-am sunat azi, dar nu ai răspuns! Dumnezeu să te odihnească! Erai prea bun și Dumnezeu ia numai oamenii buni la El. Condoleanțe familiei”, scrie o altă prietenă.

„Am aflat cu tristețe fără margini de pierderea ființei dragi. De azi înainte nu-l vom mai căuta la telefon sau acasă. De azi înainte îl vom căuta doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai plecă niciodată. Odihnește-te în pace, prieten drag”, scrie Andreea.
 
PROFESOARĂ DE SPORT DIN BUZĂU

O altă moarte fulgerătoare a fost anunțată de colectivul Școlii Gimnaziale Brădeanu din județul Buzău: profesoara de educație fizică și sport Ioana Radu, în vârstă de 57 de ani, a murit subit chiar în ziua de Sfântul Ion, în urma unui atac cerebral, potrivit reporterbuzoian.ro.   

Ieri, pe pagina sa de Facebook, urările de „La mulți ani” ale prietenilor s-au împletit cu mesajele de condoleanțe din partea celor care aflaseră cumplita veste.


„Cu multă tristețe și cu o durere nemărginită în suflete, cadrele didactice din școala noastră anunță că astăzi, de Sfântul Ion, a încetat din viață, în urma unui atac cerebral, fosta profesoară de educație fizică și sport, Radu Ioana. Un om plin de viață, care ne-a părăsit mult, mult prea devreme! Dumnezeu să o aibă în grija SA și să-i așeze sufletul ei bun, acolo unde merită! Condoleanțe familiei îndurerate!”, au scris reprezentanții Școlii Gimnaziale Brădeanu pe pagina de Facebook.
 
„O scurtă perioadă de timp a fost profesoara de sport și la școala din Smeeni. Sunt răvășit total de această veste. Acest om, plin de viața care ne făcea pe toți să zâmbim și să uităm de necazuri, astăzi s-a stins.Mult, mult prea devreme! Dumnezeu să te ierte, dragă colegă! Începând de astăzi suntem mai săraci cu toții!”, a scris un fost coleg, Răzvan Nicula.  
 
UN CHESTOR DE POLIȚIE, UN POMPIER ȘI UN ARTIST LA TÂRGU JIU  

De asemenea, un fost chestor a fost găsit decedat, sâmbătă, în camera de hotel din Târgu Jiu, în care a fost cazat. Soția l-a descoperit pe bărbat fără suflare și a sunat de urgență la 112.

Medicii au ajuns la fața locului și au încercat să-l resusciteze pe fostul chestor de Poliție. Din nefericire, nu au avut succes și au fost nevoiți să constate decesul.

Bărbatul decedat era pensionar. Până la pensionare, el a îndeplinit funcția de adjunct în cadrul Poliției Române.

Pe 6 ianuarie a fost anunțată și moartea unui fost comandant al pompierilor din Gorj.

„Încă un comandant ne-a părăsit! În această dimineață, am primit vestea tristă că domnul colonel Fănuică Marin, ofițer de carieră și fost comandant al Grupului de Pompier Gorj între anii 1997-2001, a trecut în neființă ieri, la vârsta de 71 de ani. Întreg colectivul instituției noastre transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate, iar toți cei care l-au cunoscut îi pot aduce un ultim omagiu la capela Cimitirului Municipal Tg-Jiu, situat pe strada Narciselor. Înmormantarea va avea loc mâine, 07 ianuarie 2023, începând cu ora 11:30, la Cimitirul Militar Tg-Jiu. Drum lin printre îngeri, domnule Comandant!”, este mesajul transmis de ISU Gorj.

O altă moarte subită a avut loc vineri seara, la petrecerea „Revelionul artiștilor” organizată la un restaurant din Târgu Jiu, unde unui bărbat de 76 de ani, din București, i s-a făcut rău în timp ce stătea la masă. La fața locului a fost chemată o ambulanță, însă medicii au constatat decesul. Invitatului i-ar fi cedat inima.
 
MOARTE ȘI ÎN SLOVENIA
 
Doliu în lumea sportului românesc, după ce antrenorul de gimnastică Eugen Grosu a sfârșit fulgerător în Slovenia, unde avea contract de muncă. Conform paginii sale de Facebook el ar fi murit subit pe 1 ianuarie 2023 dar de abia acum s-a aflat după ce anunțul morții lui Eugen Grosu, la doar 45 de ani, a fost făcut ieri după-amiază de CSM Onești. Ultima lui postare de pe contul său personal datează de pe 31 ianuarie 2022, cu textul: „Cine n-are unde să facă Revelionul, să nu-l facă.” Clubul sportiv a făcut un apel la toți cei care pot veni în ajutorul familiei îndurerate, pentru repatriere, scrie RTV:
 
 
Antrenorul de gimnastică Eugen Grosu a murit „într-un mod neașteptat în Slovenia, unde avea contract de muncă”. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții Clubului sportiv Municipal Onești, pe pagina de Facebook.
 
Moartea antrenorului român de gimnastică a fost anunțată și pe pagina de Facebook a Asociației de gimnastică Novo Mesto, din Slovenia, care a postat un mesaj emoționant:
 
Eugen Emilian Grosu (1978 – 2023) Ne vom aminti de tine pentru totdeauna”
 
Totodată, prin intermediul unui mesaj postat pe facebook, clubul face apel la toți cei care pot veni în ajutorul familiei îndurerate pentru a putea repatria trupul antrenorului oneștean, pentru a putea fi înmormântat acasă.
 
Întregul colectiv al Clubului Sportiv Municipal Onești face această postare pentru a veni în ajutorul familiei lui Eugen Grosu, antrenor de gimnastică, care a decedat într-un mod neașteptat în Slovenia, unde avea contract de muncă. Ne dorim cu toții să putem ajuta membrii familiei care se ocupă de repatrierea lui pentru a putea fi înmormântat creștineste, aici, acasă, în România. În acest sens, s-a deschis un cont pe numele verișoarei lui Eugen Grosu, cea care a făcut toate demersurile pentru ca trupul neînsuflețit să se întoarcă acasă.
 
Colegii sunt alături de familia îndurerată și cere ajutorul tuturor celor care l-au cunoscut să doneze fiecare, câte puțin, pentru a strânge suma necesară în vederea repatrierii lui Eugen Grosu, anunțaă de verișoara acestuia:
 

Titular: IONELA MECA
IBAN: RO58RZBR0000060022400723
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod swift: RZBRROBU

Ingrid Istrate, directorul CSM Onești, spune despre antrenorul care a decedat brusc la vârsta de 45 de ani că era un profesionist foarte bun, un tânăr blând și cuminte.