ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă seria de morți subite în rândurile fotbaliștilor, oameni cu o condiție fizică bună și fără boli cunoscute. De această dată, este vorba despre doi sportivi de culoare. Primul dintre ei, Jody Lukoki, un internațional al Republicii Democratice Congo, a murit luni, la doar 29 de ani, în Olanda. Al doilea, Samuel Akwasi, în vârstă de numai 13 ani, a făcut infarct și s-a prăbușit sâmbătă pe teren în Nottingham, Marea Britanie.
 
Internaționalul Republicii Democrate Congo, Jody Lukoki, care și-a început cariera de seniori la clubul Ajax Amsterdam, a murit luni, 9 mai 2021, la vârsta de 29 de ani, informează BBC

Lukoki a mai evoluat la PEC Zwolle, la clubul bulgar Ludogorets și la formația turcă Yeni Malatyaspor, iar cel mai recent a fost înregimentat la echipa olandeză FC Twente.

"Clubul este șocat și profund mișcat de acest eveniment tragic", se arată într-o declarație pe site-ul FC Twente.

"FC Twente este alături de cei dragi lui și le dorește multă putere pentru a depăși această mare pierdere".

Cauza morții lui Lukoki nu este deocamdată cunoscută.

El s-a alăturat lui FC Twente cu un contract pe doi ani în iunie anul trecut, dar a suferit o accidentare gravă la genunchi în timpul antrenamentelor din pre-sezon.

Contractul său cu Twente a fost reziliat în februarie, din cauza a ceea ce clubul a calificat drept "evenimente din viața sa personală".

Zwolle și-a declarat "consternarea și tristețea" în urma decesului lui Lukoki, care marcase primul gol al clubului în competițiile europene.

Săptămâna trecută, jucătorul a postat pe pagina sa de Instagram că făcea antrenamente în sala de sport pentru a-și reveni după accidentare.

Lukoki a marcat cinci goluri în 35 de partide pentru Ajax înainte de a trece la Zwolle în 2014. În anul următor, el a ajuns la Ludogorets, unde a petrecut cinci ani și a avut 158 de apariții, marcând 30 de goluri.

După ce a petrecut campania 2020-21 în Turcia, el a revenit în Olanda la Twente.
 
Samuel Akwasi, un tânăr fotbalist britanic în vârstă de doar 13 ani, a făcut infarct în timpul meciului
 
Un școlar fotbalist a murit după ce a făcut stop cardiac în timp ce juca fotbal cu prietenii. Samuel Akwasi, în vârstă de 13 ani, a murit pe neașteptate în timp ce juca pentru FC Cavaliers din Nottingham, sâmbătă, 8 mai 2022, potrivit The Sun

Adolescentul juca într-un meci disputat între FC Cavaliers Green Under-13 și WBCY FC Rossoneri Under-13 când a căzut inconștient pe teren. Se crede că meciul se juca la Forest Sports Zone, sala echipei de fotbal a comunității lui Samuel.

Martorii au declarat că tânărul s-a prăbușit în timpul meciului, iar spectatorii s-au grăbit să îi acorde primul ajutor.

A fost încercată resuscitarea cu ajutorul defibrilatorului, dar inima băiatului nu a mai vrut să bată. Samuel a fost transportat la spital, unde a fost declarat decesul.

„Nottinghamshire FA este întristată să vă informeze că, în urma unei urgențe medicale în timpul unui meci de tineret ieri, Samuel, în vârstă de 13 ani, jucător la FC Cavaliers, a decedat”, se arată într-un comunicat al Federației de Fotbal din Nottinghamshire.

"Samuel a jucat pentru FC Cavaliers de la under-9 până în prezent. Era foarte respectat de toți membrii echipei sale.

Transmitem condoleanțe prietenilor, familiei și coechipierilor lui Samuel în aceste momente extrem de dificile", se mai arată în comunicat.

Dvarne Edwards, un asistent sportiv la Forest Sports Zone, a declarat că "a alergat imediat" după ce l-a văzut pe băiat prăbușindu-se. El a explicat că băiatul a primit tratament de urgență și că ambulanța a sosit în câteva minute.

Oamenii din oraș i-au adus un omagiu jucătorului - spunând că tragicul eveniment reprezintă o "pierdere pentru Nottingham".